Ylöjärven Shellin kohtalosta taistellaan nyt hallinto-oikeudessa – ympäristö­lautakunta pysymässä kannassaan

Ylöjärven ympäristölautakunta käsittelee ensi viikolla hallinto-oikeudelle annettavaa lausuntoa, joka koskee Ylöjärven Shellin ympäristölupa-asiaa. Lautakunta ei syksyllä myöntänyt toiminnalle ympäristölupaa.

20.1. 7:04

Aamulehti

Ylöjärven ympäristölautakunta päättää ensi viikolla lausunnosta, jonka se jättää Vaasan hallinto-oikeudelle Shell-huoltoaseman ympäristölupaa koskevassa asiassa. Ympäristölautakunta katsoi viime syksynä, ettei huoltoasemalle voida myöntää ympäristölupaa, koska toiminta voi vaarantaa Ylöjärvenharjun pohjavesialueen.

Shell-huoltoasema sijaitsee Vaasantien varressa. Huoltoaseman toiminnasta vastaava St1-ketju valitti päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen. Ketju pitää huoltoaseman toiminnasta aiheutuvaa pohjaveden pilaantumisriskiä olemattomana. Ketjun mukaan sen toiminta täyttää ympäristönsuojelulain, jätelain ja kemikaaliturvallisuuslain vaatimukset.

Ympäristölautakunnan päätösehdotuksen mukaan lautakunta katsoo, että valitus tulee hylätä ja lautakunnan aiempi päätös pitää voimassa. Lausunnon mukaan vuoto- ja onnettomuustilanteessa vaikutukset pohjaveteen voivat olla vakavat vedenhankintaa varten tärkeälle pohjavesialueelle. Pohjaveden pinta on kiinteistöllä lähellä maanpintaa, noin 3,5–5,5 metrin syvyydellä. Huoltoaseman alueella ei ole lainkaan pohjavettä suojaavia geologisia rakenteita, vaan maaperä on jakeluaseman alueella hyvin vettä läpäisevää hiekkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut