Kelju talvisää ja vesisateet ajoivat pirkanmaalaiset uimahalleihin – saunoissa ruuhkaa myös toisesta syystä

Kurjaksi muuttunut talvisää ajoi ulkona liikkuvat uimahalleihin. Kysyimme tilannetta Tampereella, Nokialla ja Ylöjärvellä.

Tampereen, Nokian ja Ylöjärven uimahalleissa ei tällä hetkellä tarvitse uida yksin, sillä väkeä on riittänyt reippaasti koko tammikuun ajan.

20.1. 6:12

Aamulehti

Vuodenvaihteen jälkeen vetiseksi muuttunut sää on näkynyt uimahallien kävijämäärissä. Tampereen kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Mikko Heinonen sanoo, että seitsemän päivän vesisade tammikuussa on näkynyt suoraan kaikkien uimahallien kävijämäärissä.

Uimahallien kävijämäärät lähtevät Heinosen mukaan laskuun käytännössä heti, kun lämpötila laskee pakkasen puolelle ja ulkona pääsee taas harrastamaan.

Heinonen kertoo, että tällä hetkellä pienemmissä uimahalleissa käy päivittäin noin 500–700 uimaria ja uintikeskuksella noin 2 000.

Heinonen sanoo, että vuoden vilkkaimmat kuukaudet ovat tyypillisesti loka- ja marraskuu, mutta nyt tammikuussa kävijöitä on ollut tätäkin enemmän. Marraskuun viimeisellä viikolla Tampereen uimahalleissa kävi 18 000 ihmistä. Tammikuun toisella viikolla kävijöitä oli 20 000.

”Toiveena olisi saada pikkaisen pakkasta ja lunta niin saataisiin ulkoliikuntapaikat taas hyvään kuntoon.”

Vilkasta myös ympäryskunnissa

Ylöjärven uimahallin vastaava liikunnanohjaaja Minna Vigren sanoo, että kävijämäärät lähtivät selkeään nousuun muutama viikko sitten.

”Tarkkoja kävijämääriä tai vertailulukuja koronatilannetta edeltävään aikaan minulla ei ole, mutta ihmisiä riittää paljon”, Vigren kertoo

Vigrenin mukaan Ylöjärven uimahalli on ollut alkuvuoden aikana erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Taustalla vaikuttaa todennäköisesti huono sää, mutta taustalla voi olla myös muita tekijöitä kuten sähkön hinnannousu.

Vigren sanoo, että kasvavat kävijämäärät ovat näkyneet myös pesutiloissa sekä saunoissa, joista vain puolet on ollut käytössä säästösyistä.

Ruuhkaisimpina aikoina, eli iltaisin ja viikonloppuisin kasvaneista asiakasmääristä tulee myös palautetta, joka pyritään ottamaan toiminnassa mahdollisimman hyvin huomioon.

Kävijämäärät ovat kasvaneet alkuvuoden aikana myös Nokialla. Uimahallipalveluesihenkilö Pirkka Vigren sanoo, että tammikuun uimahalliruuhkat eivät ole uusi ilmiö, mutta kehno sää on saattanut vaikuttaa tilanteeseen.

”Alkuvuosi on perinteisesti aikaa, jolloin ihmiset lähtevät jälleen liikkumaan enemmän ja tämä näkyy tälläkin hetkellä”, Vigren sanoo.

Toisin kuin Ylöjärvellä, Nokialla eniten uivat aikuiset ja eläkeikäiset. Myös Nokialla saunoihin on ollut paikoin tunkua.

”Nyt kun vain osa saunoista on päällä, se ajoittain aiheuttaa ruuhkaa erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin”, Vigren sanoo.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut