Ylöjärvellä pohditaan valtuuston koon pienentämistä

Ylöjärvellä pohditaan valtuutettujen määrän vähentämistä 43 valtuutettuun. Nyt valtuutettuja on 51.

20.1. 7:42

Aamulehti

Ylöjärvellä pohditaan valtuutettujen määrän vähentämistä nykyisestä 51:stä kuntalain edellyttämään vähimmäismäärään eli 43 valtuutettuun.

Kaupungin nykyinen luottamus­henkilö­organisaatio kattaa kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen, hyvinvointilautakunnan, kasvatus- ja opetuslautakunnan, kehittämis­toimikunnan, keskusvaali­lautakunnan, tarkastus­lautakunnan, teknisen lautakunnan ja ympäristö­lautakunnan.

Ylöjärven kaupunginhallituksen esityslistalta selviää, että päätöksenteko-organisaation päivitystyön käynnistämisen taustalla on asian nouseminen keskusteluun.

Asian esittelijänä toimiva kaupunginjohtaja Pauli Piiparinen tarkentaa, että asia on noussut useampaan kertaan esille epävirallisissa keskusteluissa.

Piiparinen sanoo, että kaupunginhallituksen ensi viikon kokouksessa on tarkoitus käynnistää lähetekeskustelu päätöksenteko-organisaation päivitystyön käynnistämiseksi.

Päivitystyö käynnistetään tässä vaiheessa valtuustokautta, jotta se saadaan valmiiksi ennen seuraavia kuntavaaleja. Valtuuston koon osalta päätös tulee tehdä vuoden 2024 loppuun mennessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut