Ruokavirasto puuttuu Amissa-leipomon toimintaan: kaikki tuotteet pois myynnistä

Elintarvikevalvonta havaitsi useita puutteita Keuruulla sijaitsevan leipomon toiminnassa.

Amissa oy:n leipomotilat sijaitsevat nykyään Keuruulla. Aamulehti vieraili paikalla 10. tammikuuta.

17.1. 12:37

Aamulehti

Ruokavirasto on määrännyt kaikki tamperelaislähtöisen Amissa oy:n leipomossa 19. joulukuuta 2022 jälkeen valmistetut tuotteet markkinoilta poistettavaksi ja hävittämään tuotteet siten, etteivät ne voi palautua elintarvikeketjuun.

Pirkkalaan rekisteröity Amissa oy on Keuruulla toimiva leipomo, joka valmistaa valtakunnalliseen myyntiin erilaisia pakattuja leipomotuotteita, kuten liha-, omena- ja vadelmalörtsyjä, lihapiirakoita, lihapasteijoita, muna-riisipasteijoita ja peremetc-lihapiirakoita.

Lukuisia puutteita

Elintarvikevalvonta on havainnut yrityksen toiminnassa erilaisia puutteita. Puutteita ja epäkohtia on ollut erityisesti omavalvontajärjestelmässä, tilojen soveltuvuudessa, tilojen kunnossa ja puhtaudessa, työvälineiden, laitteiden ja siivousvälineiden puhtaudessa, käsihygieniassa, työvaatteissa, henkilökunnan perehdytyksessä ja hygieniaosaamisessa.

Lisäksi leipomon toimintaa ei ole muutettu, eikä olosuhteita korjattu annetuista ohjeista ja kehotuksista huolimatta. Kunnallinen elintarvikevalvontaviranomainen on kieltänyt yritykseltä leipomotoiminnan harjoittamisen 19. joulukuuta lähtien. Tämän johdosta tuotteita, jotka on valmistettu 19.12. jälkeen ei voida pitää elintarvikelainsäädännön vaatimusten mukaisina, eikä niitä siksi voi pitää markkinoilla.

Ruokavirasto on pyytänyt kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia varmistumaan yrityksen tuotteiden hävittämisestä niiden ostopaikoissa. Myös kuluttajia pyydetään hävittämään tuotteet kotitalousjätteenä itse tai palauttamaan ne ostopaikkaan.

Mahdollisista korvausvaateista voi olla yhteydessä tuotteita valmistavaan yritykseen.

Amissa oy on pyörittänyt viime vuosina noin miljoonan euron liikevaihtoa. Tulosta se on tehnyt vuosittain 16 000–40 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut