Aamulehti seurasi piiritystä Juupajoella – Uutiskuvat näyttävät laajan operaation rauhallisella pikku­paikkakunnalla

Piiritystilanne herätti laajaa huomiota Juupajoella. Varhain sunnuntaiaamuna alkaneessa operaatiossa on ollut mukana poliisin lisäksi pelastuslaitoksen yksiköitä, rajavartiolaitos sekä karhuryhmä.

Aamulehden paikalla ollut freekuvaaja Timo Marttila kuvasi paikalla poliisin, joka tarkisti asettaan. Marttila kertoi, ettei poliisi osoittanut aseella ketään.

15.1. 13:24 | Päivitetty 15.1. 16:29

Aamulehti

Juupajoella alkoi varhain sunnuntaiaamuna poliisioperaatio, joka herätti laajaa huomiota paikkakunnalla. Iltapäivällä hieman ennen neljää poliisi tiedotti, että operaatio on saatu päätökseen ja operaatiossa piiritetty mies on otettu kiinni.

Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että henkilö saatiin neuvottelun tuloksena tulemaan rauhallisesti ulos asunnosta ja hänet otettiin kiinni asunnon pihassa.

Kukaan ei loukkaantunut kiinniottotilanteessa eikä koko operaation aikana. Poliisi jatkaa tutkintatoimia alueella, mutta eristys puretaan ja alueella voi jälleen liikkua normaalisti.

Alkoi kotihälytyksestä

Poliisi kertoi sunnuntaina aamupäivällä, että operaatio sai alkunsa kello 6.15 poliisin saamasta kotihälytystehtävästä Kopsamontielle.

Kolme silminnäkijää kertoi Aamulehdelle sunnuntaina aamupäivän aikana, että paikalla on ollut aamukahdeksasta lähtien useita poliisipartioita.

Aamulehden freekuvaaja Timo Marttila oli paikalla Juupajoella, jossa tilanne oli hänen mukaansa rauhallinen kello 12.50 aikaan. Paikalla oli kuitenkin edelleen lukuisia poliisin partioautoja, pelastuslaitoksen yksiköitä sekä esimerkiksi panssariajoneuvo ja rajavartiolaitoksen helikopteri.

Poliisi kertoi Twitterissä kello 12.05, että tilanne jatkuu poliisijohtoisena ja että poliisilla oli neuvotteluyhteys kohteeseen. Poliisi kertoi samassa twiitissä, että asiassa pyrittiin neuvotteluratkaisuun.

Video piirityspaikalta noin kello 12:

Kopsamontie oli poikki operaation takia sunnuntaiaamusta lähtien.

Silminnäkijöiden mukaan paikalla oli kymmenkunta poliisin ajoneuvoa.

Juupajoen piiritystilanteeseen osallistui myös poliisin panssaroitu ajoneuvo.

Poliisi oli sulkenut kulun Kopsamontielle. Aamulehden haastattelema silminnäkijä kertoi, että poliisi piiritti taloa, joka sijaitsee Juupajoen kirkon vieressä Kopsamontiellä.

Useiden poliisiin partioiden lisäksi paikalla oli myös rajavartiolaitoksen helikopteri. Kopterin laskeutumispaikan välittömässä läheisyydessä asuva Tuula Rauta kertoi Aamulehdelle aikaisemmin, että kopteri laskeutui Kopsamontien ja Sahrajärventien risteyksessä olevalle peltoalueelle noin kymmenen aikaan.

Silminnäkijä kertoi epäuskoisesta tilanteesta

Useat silminnäkijät kertoivat, että operaatio ei ole jäänyt huomaamatta Juupajoen kirkon tuntumassa asuvilta tai siellä liikkuneilta.

Kello kymmenen jälkeen aamupäivällä Juupajoen kappeliseurakunnan seurakuntamestari Jari Virtanen ja kanttori Sakari Torkki kertoivat Aamulehdelle, että Kopsamontie on suljettu seurakuntatalon kohdalta Juupajoen kirkon suuntaan. Heistä molemmat kertoivat, että jo ennen kymmentä aamupäivällä paikalla oli noin kymmenen poliisin yksikköä. Virtasen mukaan poliisi piiritti kirkon vieressä olevaa omakotitaloa.

Hieman yhdentoista jälkeen aamupäivällä Aamulehti haastatteli Kopsamontien ja Sahrajärventien risteyksen tuntumassa asuvaa Tuula Rautaa, joka kertoi rajavartiolaitoksen helikopterin laskeutuneen noin 50 metrin päähän hänen kotipihastaan.

Rauta kuvaili tilanteen tuntuvan epäuskoiselta paikkakunnalla, joka on tyypillisesti hyvin rauhallinen.

Operaation vuoksi muun muassa Juupajoen kirkossa aamulla pidettäväksi aiottu jumalanpalvelus jouduttiin peruuttamaan. Juupajoen kirkko ei liity tilanteeseen, mutta se sijaitsee eristysalueen sisäpuolella.

Poliisi johtama operaatio herätti laajaa huomiota Juupajoella. Liikenne Kopsamontielle katkaistiin jo varhain sunnuntaiaamuna. Aamulehden haastattelema Juupajoen kirkon kanttori kertoi Aamulehdelle kymmenen aikaan, että liikenne seurakuntakeskukselta kirkolle oli katkaistu jo aamukahdeksan aikaan.

Juupajen piiritystilanne oli kuvaushetkellä edelleen aktiivisessa vaiheessa. Poliisi sai ilmoituksen asiasta hieman ennen aamuseitsemää. Aamulehden paikalla ollut freekuvaaja kertoi, että vaikka paikalla oli useita poliiseja, tilanne oli rauhallinen.

Juupajoki on ollut laajan huomion kohteena sunnuntain tapahtumien vuoksi.

Tilanne oli Aamulehden freekuvaajan Timo Marttilan mukaan iltapäivällä kello kahden jälkeen hyvin rauhallinen.

Sunnuntaiaamun kotihälytystehtävä paisui ja venyi pitkäksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut