Illanvietto johti neljän miehen kahakkaan ja tapon yritykseen Kihniössä – kaksi 1990-luvulla syntynyttä miestä otettiin kiinni 8 poliisipartion operaatiossa

Väkivallanteossa loukkaantui perjantai-iltana kaksi henkilöä, joista toinen vakavammin. Poliisin mukaan riitaan ja pahoinpitelyyn johti alkoholia sisältänyt illanvietto. Yksi tehtävälle matkalla ollut poliisiauto ajautui hälytysajossa ulos tieltä.

13.1. 22:18 | Päivitetty 14.1. 12:29

Aamulehti

Kihniössä tapahtui vakava väkivallanteko perjantai-iltana. Poliisi sai kello 20 aikaan ilmoituksen, että Kihniössä sijaitsevassa yksityisasunnossa olisi pahoinpidelty kahta henkilöä.

Poliisi kertoo, että toisen pahoinpidellyn vammat ovat hengenvaarallisia, ja ne vaativat sairaalahoitoa. Toisen uhrin vammojen kerrotaan olevan lievemmät.

Poliisi kertoo tiedotteessa ottaneensa etsintöjen jälkeen kiinni kaksi henkilöä. Poliisioperaatio kesti perjantai-iltana muutaman tunnin.Tapausta tutkitaan tällä hetkellä tapon yrityksenä sekä pahoinpitelynä, mutta rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan edetessä.

Tehtävään osallistui useita Sisä-Suomen poliisilaitoksen sekä ensihoidon yksiköitä. Lisäksi auttamassa oli yksi poliisipartio Pohjanmaan poliisilaitokselta.

Yksi tehtävälle matkalla ollut poliisiauto ajautui hälytysajossa ulos tieltä valtatie 3:lla Ikaalisten kohdalla. Autossa olleet poliisit saivat lieviä vammoja ja heidät tarkastettiin tapahtumapaikalla.

Kahdeksan partion operaatio

Sisä-Suomen poliisin rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Tommi Juvonen kertoo lauantaina aamulla Aamulehdelle, että asunnosta pois lähteneet epäillyt saatiin kiinni Parkanon alueelta etsintöjen jälkeen. Poliisin operaatiossa oli mukana 8 partiota.

”Kiinniotto on sujunut ihan rauhassa, siinä ei ole mitään ihmeellistä.”

Asunto, jossa väkivallanteko tapahtui, oli Juvosen mukaan yhden osallisista.

”Siellä on ollut seurue viettämässä iltaa. Epäillyt ovat molemmat miehiä, ja kahakka on ollut miesten välinen. Kaikki ovat eri-ikäisiä aikuisia, ei kuitenkaan vanhuksia.”

STT:lle Juvonen kertoi myöhemmin lauantaina, että kiinni otetut miehet ovat 1990-luvulla syntyneitä.

”Iltaa on vietetty niin kuin aikuiset viettävät. Alkoholi ja sen seuraukset ovat vaikuttaneet vahvasti”, Juvonen kuvailee STT:lle.

Ylä-Satakunta-lehti kertoi myöhään perjantaina, että tapahtumapaikalla oli raskaasti varustautuneita ja aseistautuneita poliiseja. Lehden saamien silminnäkijähavaintojen mukaan epäilty väkivallanteko vaikutti tapahtuneen vuokra-asuntokäytössä olevassa rakennuksessa Kihniön ydinkeskustassa.

Poliisin tullessa paikalle epäillyt olivat lähteneet pois ja asunnossa on ollut vain väkivallanteon uhreiksi joutuneet kaksi henkilöä.

”Nyt selvitetään, onko sieltä lähtenyt joitakin muitakin ihmisiä menemään. Ketään ei ole päästy vielä kuulemaan, joten tilanne on vielä avoin.”

Juvonen kertoi Aamulehdelle lauantaina aamulla, että poliisilla on käsitys, miten hengenvaaralliset vammat on aiheutettu, mutta hän ei kerro vielä tekovälinettä. Hän ei myöskään kerro, kuka hälytti paikalle apua. Hänen mukaansa ainakin toista kiinni otetuista epäillään tällä hetkellä tapon yrityksestä.

Epäiltyjä on tarkoitus kuulla heti lauantaina.

”Kuulustelut aloitetaan heti tällaisesta henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta, alkutoimet tehdään kiireellä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut