Taysin Acutan päivystykseen on tuotu kymmeniä liukastuneita, odotusajat venyneet – Meteorologi: keli jatkuu liukkaana jopa viikon

Liukkaus on työllistänyt Tampereen yliopistollisen sairaalan päivystys Acutaa. Kaatumispotilaita on tuotu Acutaan ambulansseillakin. Meteorologin mukaan keli voi jatkua Pirkanmaalla liukkaana jopa viikon.

Tällainen luistinrata oli Pohjantie Ylöjärvellä torstaina aamupäivällä.

12.1. 19:49

Aamulehti

Liukkaus on tuonut kymmeniä kaatumispotilaita torstain kuluessa päivystys Acutaan Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. ”Liukastumisia on ollut paljon. Puhutaan suuresta määrästä potilaita”, kertoo Acutan ylilääkäri Mikko Franssila.

Hänen mukaansa liukastumispotilailla on ollut muun muassa pää- ja rannevammoja. ”Vammat ovat olleet pääosin yläraajavammoja, koska kulkija on ottanut kaatuessaan kädellään vastaan.”

Franssila kertoo, että kaatumispotilaita on tuotu Acutaan ambulansseillakin, mutta hänellä ei ole tietoa potilaiden vammojen vakavuudesta.

Kaatumisvammoja on hoidettu Acutassa etenkin torstaina, mutta myös jo keskiviikkona, kun sää lauhtui. ”Ruuhkaista on ollut ja joidenkin potilaiden odotusajat ovat venyneet.”

Jatkohoito-osasto nyt auki

Päivystys Acutaa joulun molemmin puolin vaivannut kova ruuhka on Franssilan mukaan hieman helpottanut, koska potilaille on nyt saatu vähän aiempaa paremmin järjestymään jatkohoitopaikkoja.

Tampereen yliopistolliseen sairaalaan myös avautui tiistaina jatkohoito-osasto, jonka odotetaan vähentävän Acutankin ruuhkia, kunhan osasto alkaa toimia täydellä teholla. Osastolla on 15 paikkaa.

Sateita luvassa päiväkausia

”Sää jatkuu märkänä ja suojaisena päiväkausia. Välillä sataa räntää ja mahdollisesti lunta, välillä vettä. Välillä pitää vähän taukoa ja sitten taas”, kertoo Pirkanmaan lähipäivien säästä päivystävä meteorologi Jouko Korhonen Ilmatieteen laitokselta.

Hänen mukaansa sää pysyy vetisenä jopa ensi viikon torstaihin 19. tammikuuta tai perjantaihin 20. tammikuuta asti.

Perjantaina päivällä sade on Pirkanmaalla vähäistä, mutta illasta ja alkuyöstä alkaa sataa. ”Lumena se alkaa ja vetenä loppuu. Lätäköt kasvavat.” Lauantaina on luvassa sadetihkua tai räntää, samoin sunnuntaina.

Tampereen Härmälän mittausasemalla lumen syvyys oli torstaina 30 senttimetriä, Juupajoella 40 senttimetriä ja Nokian Tottijärvellä 16 senttimetriä. Korhonen arvioi, että suojasäät vievät lumen syvyydestä kolmanneksen. ”Jos ensi viikolla kuivahtaa, hiihtokelejäkin vielä löytyy.”

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut