Alaikäisille kevennettyä kesätyötä viikoiksi – Pirkanmaan osuuskauppa ideoi uuden tavan työllistää väliin­putoajat

Kahden viikon tutustumisen voi saada kerran, ja suuri osa töistä vaatii täysi-ikäisyyttä. Aamulehti selvitti alaikäisten kesätyötilannetta kolmelta työantajalta.

Etenkin alaikäisten kesätyönsaanti on vaikeaa, ja monilla se on jäänyt kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -jaksoon. Näin helsinkiläisessä hypermarketissa työskenneltiin vuonna 2017.

12.1. 6:00 | Päivitetty 12.1. 14:07

Aamulehti

Pirkanmaan osuuskauppa (POK) avaa ensimmäistä kertaa kesäpätkähaun 15–17-vuotiaille, mikä helpottaa alaikäisten kesätyönsaantia Pirkanmaalla.

Alaikäisten kesätyönsaanti on vaikeaa. Monilla se on jäänyt kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -jaksoon. Aamulehti teki soittokierroksen työantajille ja selvitti, miltä tuleva kesä vaikuttaa nimenomaan alaikäisten kesätyönhakijoiden kannalta.

Kokemusvaadetta ei ole

Pirkanmaan osuuskaupan (POK) rekrytointipäällikkö Heini Salo kertoo, että meneillään oleva 18 vuotta täyttäneiden kesätyöhaku jatkuu 5. helmikuuta asti, minkä jälkeen avataan ensimmäistä kertaa haku 15–17-vuotiaiden uuteen kesäpätkään.

Kyse on kevennetystä kesätyöstä, eikä aiempi työkokemus ole vaatimuksena. ”Tapauskohtaisesti on sovittavissa 4–6 viikon kesätyö. Työpäivät olisivat 4–6-tuntisia ja niitä olisi 3–5 viikon aikana”, Salo kertoo.

Kauppojen ja liikennemyymälöiden lisäksi työtä tarjotaan ravintoloissa tehtävissä, joissa ei vaadita anniskelun vuoksi 18 vuoden ikää.

”Idea kesäpätkään lähti siitä, että kun Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelu on sellainen, johon nuori voi osallistua yhden kerran, sen jälkeen ei ole ollut kesätyötä niin sanotusti väliinputoajille, vaan on työllistetty vasta 18-vuotiaana”, Salo kertoo.

Tarkkaa kesäpätkään palkattavien määrää ei vielä tiedetä. ”Kyse on useista kymmenistä, ellei päälle sadasta nuoresta”, Salo arvioi.

14–17-vuotiaille tarkoitetusta kahden viikon Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelusta käydään vielä neuvotteluja työntekijä- ja työnantajaliiton kesken. Haku avautuu, kun yksityiskohdat on sovittu. POK:ssa työelämään kävi tätä kautta viime kesänä tutustumassa 840 nuorta. Täysi-ikäisiä kesätyöntekijöitä POK palkkaa tänä vuonna noin 600.

Miten?

Vinkit hakuun

Pirkanmaan osuuskaupan (POK) rekrytointipäällikkö Heini Salo: ”On tärkeä kertoa omasta osaamisesta. Sitä ei välttämättä tarvitse olla työn kautta, vaan se voi olla koulun, opiskelun tai harrastuksen kautta tullutta kokemusta. Esimerkiksi joukkueurheilu- tai partiokokemus on hyvä mainita.”

Lidlin rekrytointipäällikkö Annina Hyvönen: ”Painotamme kiinnostusta kaupanalasta ja alan työtehtävistä, joten niistä kannattaa kertoa. Kannattaa mainita saavutukset esimerkiksi opinnoissa tai muu relevantti osaaminen tai kokemukset. Hakijoita on paljon eli jos ei ensimmäisellä kerralla tärppää, kannatta ehdottomasti hakea uudestaan.”

Tampereen kaupungin henkilöstöjuristi Jaana Villilä-Vakkilainen: ”Rohkeasti hakemaan paikkoja. Hakijat eivät välttämättä tarvitse aiempaa kokemusta.”

Mielessä tulevat työntekijät

Lidlin rekrytointipäällikkö Annina Hyvönen kertoo, että myös kauppaketju Lidl on kesällä mukana 14–17-vuotiaiden Tutustu työelämään ja tienaa -kampanjassa. Haku kahden viikon jaksoihin alkaa huhtikuussa, kunhan liitot päätyvät jatkamaan kampanjaa.

”Pirkanmaalla on 20 myymälää, ja viime vuonna meillä oli jokaisessa neljä harjoittelijaa. Tänä vuonna emme ole vielä lyöneet määrää täysin lukkoon. Todennäköisesti päädymme suunnilleen samaan määrään tänäkin vuonna. Joka tapauksessa tarjoamme Suomessa paikan sadoille nuorille”, Hyvönen sanoo.

”On hienoa, että voimme tarjota mahdollisuutta kaikkein nuorimmallekin porukalle. Näemme heissä isosti potentiaalia myös tulevina työntekijöinämme.”

Lidlin muut kesätyöpaikat tulivat hakuun 9. tammikuuta.

Tutustumiset arvotaan

Tampereen kaupungin henkilöstöjuristi Jaana Villilä-Vakkilainen kertoo, että 15–17-vuotiaille nuorille tarjotaan Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelupaikkoja. ”Nämä paikat arvotaan perinteiseen tapaan. Näitä paikkoja on ollut aiemmin ainakin varhaiskasvatuksessa ja liikuntapalveluissa, yhteensä 60. Tämän kesän harjoittelupaikkojen määrä selviää tulevina viikkoina.”

Nuorisopalveluissa on lisäksi tarjolla 1–2 viikon kesäharjoittelupaikkoja noin 70. ”Näihin paikkoihin hakijat haastatellaan”, Villilä-Vakkilainen kertoo.

Alaikäiset tamperelaiset kesätyönhakijat otetaan huomioon myös niin, että kaupunki jakaa 250 kesätyöseteliä, joilla autetaan ensimmäisen kesätyöpaikan hankintaa. Lisäksi parhaillaan valmistelussa oleva kesäyrittäjäseteli on käytössä 17 vuoden iästä lähtien, kuten myös Kesäduuni-kampanja, jossa autetaan työnhakijoita ja yrityksiä kohtaamaan.

Kaupungin kesätyö- ja kesäharjoittelupaikkojen haku alkaa 23. tammikuuta.

Hakija löytää tarkat kesähakutiedot eri alojen työantajien nettisivustoilta. Kaupanalalla kannattaa huomata, että K-kauppiaat palkkaavat työntekijänsä itse. K-ryhmä työllistää Pirkanmaalla noin 550 kesätyöntekijää, joista noin puolet on alaikäisiä, sekä lisäksi kahden viikon tutustumispätkiin väkeä.

Laki suojaa nuoria

Nuorten työntekijöiden suojelemisesta työn liialliselta rasitukselta säädetään laissa. Työnantaja ei voi vaatia nuoren ikään ja voimiin nähden kohtuutonta ponnistusta tai vastuuta. Nuori on aina ohjattava ja perehdytettävä erityisen huolellisesti.

”Alkuperehdytys ja työssä ohjaaminen koko kesäpätkän aikana pitää olla huolehdittuna. Pitää osata käyttää kaikkia tarvittavia laitteita, joita työssä tarvitaan, ja tietää, mistä mitäkin toimipaikassa löytyy”, Salo sanoo. ”Pitää myös muistaa, milloin alaikäiset saavat työskennellä. Meillä työaika sijoittuukin kesäpätkäläisillä välille 8–20.”

Myös Tampereen kaupunki ohjaa nuoria tarkasti. ”Kaupunki haluaa tarjota nuorille mahdollisimman hyvän työkokemuksen ja hyvän kokemuksen kaupungista työnantajana. On nähty merkittävänä, että esihenkilöt saavat tukea ja koulutusta nuorten perehdyttämiseen”, Villilä-Vakkilainen kertoo.

Myös Lidl ottaa Hyvösen mukaan erityisen vakavasti perehdytyksen.

”Haluamme, että kokemuksesta tulee ensisijaisen positiivinen. Nuori pääsee tutustumaan sekä kollegoihin että erilaisiin tehtäviin. Jokaiselle harjoittelijalle nimetään ohjaaja, joka on vastuussa nuoren perehdyttämisestä kahden viikon ajan, ja nuori tekee töitä aina lähtökohtaisesti kollegan kanssa, jotta hän voi kysyä heti mieltä askarruttavista asioista”, Hyvönen kertoo.

Oikaisu 12.1.2023 kello 14.07. Pirkanmaan osuuskauppa kertoi aiemmin, että työpäiviä olisi 15–17-vuotiailla viikossa kolme, mutta niitä on 3–5.

Lue lisää: Näin teet työhakemuksen, joka erottuu varmasti joukosta – Rekrytoijat paljastavat, mitä siihen pitäisi kirjoittaa ja millä sanoilla ei missään nimessä kannata aloittaa

Lue lisää: Kokeneet rekrytoijat kertovat, millainen cv tekee juuri nyt vaikutuksen

Lue lisää: Hyvä suosittelija voi ratkaista, kuka saa työ­paikan – Näin valitset suosittelijan, jota rekrytoijat arvostavat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut