Vaikka kesään on vielä aikaa, kesätyöt kiinnostavat jo monia – Näin ajatuksistaan kertoo seitsemän nuorta

Aamulehti kävi Tampereella kysymässä eri-ikäisiltä nuorilta, millaisia kesätyöpaikkoja he tavoittelevat kesällä 2023. Näin nuoret vastasivat.

Aamulehden kysymyksiin vastasivat muun muassa Riikka Helin (vasemmalla ylhäällä), Liinu Haavisto, Alexander Tarasov, Tuukka Tapio, Jasmin Jassu ja Jasemin Kiviharju.

12.1. 6:00

Aamulehti

Pian 16 vuotta täyttävä Riikka Helin oli ensimmäistä kertaa kesätöissä viime kesänä. Helin kertoo, että viime vuonna kesätyöpaikka löytyi Kämmenniemen jäätelökioskilta. Helin kertoo aikovansa kesätöihin myös tänä vuonna, mutta ei ole vielä päättänyt, mistä aikoo kesätöitä hakea. Helin kertoi, että koulun opinto-ohjaaja tulee kertomaan oppilaille kevään aikana millaisia kesätyömahdollisuuksia on tarjolla.

Tamperelainen Alexander Tarasov, 24, kertoo, että hänelle mieluinen kesätyöpaikka löytyisi nuorten parista työskentelystä. Tarasov kertoo, että esimerkiksi Koivistonkylän nuorisotalolla työskentely olisi hänelle mieluista, sillä hän on viettänyt siellä aikaa itsekin ystävänsä kanssa. Tarasov kertoo, että hän on myös työskennellyt Koivistonkylän nuorisotalon jäätelökahvilassa apulaisena.

Jyväskyläläiset Sofia Raitonen, 16, (vas.) ja Jasmin Jassu, 21, aikovat hakea tänä vuonna kesätöitä. Tällä hetkellä pikaruokaravintolassa työskentelevä Jassu kertoi, että työt kaupan alalla kiinnostavat. Kaupan alan työt kiinnostavat myös Raitosta, joka jäi viime kesänä ilman kesätöitä.

Sähkö- ja automaatioalaa Valkeakoskella opiskeleva Tuukka Tapio, 19, kertoo jo katselleensa kesätyöpaikkoja. Hän kertoo, että mieluisa paikka on myös jo löytynyt, mutta vielä hän ei ole hakemusta jättänyt. Tapio kertoo aikovansa hakea kesätöitä Valkeakosken Saarioisten tehtaalta. Aikaisempaa kokemusta hänellä ei ole tehtaalta, mutta muista kesätöistä kylläkin. Tapio sanoo, että aikaisemmin hän on ollut kesätöissä hautausmaalla.

Kesätöiden hakeminen on edessä myös Jasemin Kiviharjulla, 17, (vas.) ja Liinu Haavistolla, 17. Haavisto kertoi, että kaupassa tai Särkänniemessä työskentely kiinnostaa. Haavisto kertoo kuulleensa, että Särkänniemessä työskentely on mukavaa ja tämä on saanut myös hänet kiinnostumaan kesätöiden hakemista huvipuistosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut