Pirkanmaalla useita kolareita: Nokkakolari ruuhkautti liikenteen Ysitiellä – Kolmostiellä bussin, kuorma-auton ja kolmen henkilöauton peräänajo

Tampereen seudulla on sattunut tiistaina useita kolareita. Pirkanmaalle on annettu varoitus huonosta ajokelistä.

Ysitiellä Tampereella sattunut onnettomuus ruuhkauttaa liikennettä tiistai-iltana.

10.1. 9:18 | Päivitetty 10.1. 19:41

Aamulehti

Eri puolilla Pirkanmaata on sattunut tiistaina useita liikenneonnettomuuksia. Ajokeli on maakunnassa huono, ja voimassa on varoitus huonosta ajokelistä jäätävän tihkusateen, lumi- tai räntäsateen, pöllyävän lumen ja lumisten teiden vuoksi.

Ysitiellä Tampereella sattui tiistai-iltana kahden henkilöauton nokkakolari. Näiden lisäksi onnettomuudessa on ollut osallisena kolmas auto, kertoo päivystävä palomestari Pauli Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta. Ajoneuvoissa on ollut yhteensä neljä ihmistä.

”Lieviä loukkaantumisia on tullut. Osallisia on viety Acutaan tarkastettavaksi”, Keskinen kertoo. Henkilöautojen hän kuvailee menneen huonoon kuntoon.

Onnettomuus sattui Alasjärven ja Aitovuoren liittymien välillä. Kolari ruuhkautti liikenteen alueella pahoin. Haittaa aiheutui niin Tampereen kuin Jyväskylän suuntaan.

Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksesta kerottiin, että iltaseitsemän jälkeen jonoa riittää Jyväskylän suuntaan noin 1,5 kilometriä. Tampereen suuntaan tultaessa ruuhkaa on vähemmän. Kello 19.40 aikaan tilanteen ilmoitettiin olevan ohi.

Viiden ajoneuvon peräänajo

Kolmostiellä Lempäälässä sattui iltapäivällä viiden ajoneuvon peräänajo. Päivystävä palomestari Pauli Keskinen kertoo, että osallisina oli linja-auto, kuorma-auto ja kolme henkilöautoa.

Keskinen sanoo peräänajojen tapahtuneen noin Kiillon toimipisteen kohdalla. Fintrafficin tieliikennekeskus ilmoittaa onnettomuuden sattuneen Puskiaisten ja Sääksjärven liittymien välillä.

”Osallisena on ollut 13 henkilöä, mutta kukaan ei ole loukkaantunut”, Keskinen kertoo. Kuorma-auto vaurioitui hinauskuntoon. Yksi henkilöautoista säilyi ajokuntoisena. Pelastuslaitoksen mukaan kolme muuta ajoneuvoa lähisiirrettiin pois tieltä ajamalla.

Hälytys tapahtuneesta tuli noin kello 16. Onnettomuuspaikan pelastus- ja raivaustöiden vuoksi ajokaista oli noin kahden tunnin ajan suljettuna liikenteeltä. Haittaa aiheutui Tampereen suuntaan. Kello 18 aikaan Fintraffic ilmoitti tilanteen olevan ohi.

Saarioisten risteyksessä Tampereella lähellä yliopistoa tapahtui kolari tiistaina aamupäivällä.

Kaksi peräänajoa liittymässä

Aiemmin iltapäivällä Kangasalla Valtatie 12:lla eli Lahdentiellä tapahtui Lamminrahkan liittymän kohdalla kaksi peräänajoa.

Palomestari Pauli Keskinen kertoo, että molempiin suuntiin tapahtuneissa onnettomuuksissa oli sama kuvio: kuorma-auto ajoi henkilöauton perään. Keskisen mukaan kukaan ei loukkaantunut.

Ilmoitus onnettomuuksista tuli tiistaina ennen kello kolmea. Keskisen mukaan liikenne ohjattiin onnettomuuspaikan ohi ramppien kautta. Kiertotie oli käytössä noin tunnin ajan. Liikenne alueella palautui normaaliksi noin kello 16.

Useiden ajoneuvojen onnettomuus Läntisellä kehätiellä

Tampereen Läntisellä kehätiellä Sarankulman ja Lakalaivan liittymän välissä sattui kello 11:n jälkeen onnettomuus, jossa on mukana kolme henkilöautoa ja kuorma-auto. Palomestari Pauli Keskisen mukaan onnettomuudesta ei ole aiheutunut henkilövahinkoja.

Onnettomuuspaikalla oli suljettuna ajokaista liikenteeltä Helsingin suuntaan. Tieliikennekeskus kertoi kello 13.17, että tilanne paikalla on ohi.

Sarankulman ja Lakalaivan liittymän välissä tapahtuneessa onnettomuudessa oli mukana useita ajoneuvoja.

Ajoneuvo jumiin Urjalassa

Urjalassa Ysitien Tampereen suuntaan tuleva kaista oli suljettuna Nuutajärven ja Urjalan liittymän välillä yli kahden tunnin ajan. Paikassa oli Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen mukaan jumissa raskas ajoneuvo. Tieliikennekeskus tiedotti asiasta kello 11.16.

Paikassa Nuutajärven liittymän jälkeen on mäki Tampereen suuntaan.

Fintrafficin Tampereen tieliikennekeskuksen liikenneoperaattori Ossi Riikonen kertoo, että paikassa oli yksi raskas ajoneuvo jumissa, eivätkä muutkaan raskaat ajoneuvot uskaltaneet lähteä yrittämään mäkeen. Mäessä on ohituskaista, joten muu liikenne pääsi kohdan ohitse.

Kelikamerassa näkyy, että jonossa oli useita raskaita ajoneuvoja. Paikalle tilattiin liukkaudentorjunta. Tieliikennekeskus kertoi ennen kello puolta kahta, että tilanne paikalla on ohi.

Turun suunnasta tuleva liikenne jumitti paikoillaan pitkässä jonossa Urjalassa Ysitiellä kello 11.46.

Myös Nokialla Valtatie 12:n Sarkolanmäessä oli raskas ajoneuvo jumissa iltapäivällä puoli kahden jälkeen.

Pirkkalassa kaksi onnettomuutta

Tampereen läntisellä kehätiellä auto ajautui kaiteen päälle tiistaina noin kello 10.20. Tarkempi paikka on Tampereen suuntaan vievillä kaistoilla Pirkkalan liittymän kohdalla. Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen kertoo, että paikalle on tilattu hinausauto.

Samassa kohtaa, mutta Vaasan suuntaan tapahtui toinenkin onnettomuus aamulla. Siinä henkilöauto suistui ulos, kun se oli pyörähtänyt ympäri pyörillään. Onnettomuus sattui aamulla kello puoli yhdeksän aikaan. Tilanne oli nopeasti ohi.

Keskinen sanoo, ettei yksiköiltä ole tullut tietoa, että paikassa olisi jotakin erityistä, mikä olisi vaikuttanut onnettomuuteen.

Mustanlahdenkadun ja Pirkankadun risteys Tampereella oli tiistaina aamupäivällä hyvin pöpperöinen.

Nokian moottoritiellä aamulla peräänajo

Nokian moottoritiellä Tampereen suuntaan tapahtui tiistaiaamuna liikenneonnettomuus. Onnettomuuden vuoksi yksi ajokaista oli suljettuna reilun puolentoista tunnin ajan.

Onnettomuuden sattui Raholan liittymän ja Pispalan Valtatien liittymän välissä. Tarkempi paikka on Epilän kohdalla. Pelastuslaitos sai onnettomuudesta hälytyksen hieman puoli yhdeksän jälkeen tiistaiaamuna.

Nokialta Tampereen suuntaan matkalla ollut Aamulehden toimittaja Saara Nyystilä kertoi, että onnettomuudessa oli osallisena useampi henkilöauto ja yksi autoista oli kiinni moottoritien keskikaiteessa.

”Ainakin kolme autoa oli peräkkäin tien sivussa”, Nyystilä kertoo onnettomuuspaikalta.

Keskinen kertoi aamulla, että kyse oli kahden auton peräänajosta, minkä seurauksena autot ajautuivat keskikaiteeseen. Tilanteesta selvittiin ilman henkilövahinkoja.

Nyystilän mukaan pelastuslaitos ohjasi paikan päällä liikennettä. Onnettomuuspaikalla oli ainakin kaksi paloautoa sekä poliisi.

Tampereen tieliikennekeskus tiedotti kello 10.17, että tilanne onnettomuuspaikalla on ohi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut