Pirkanmaan uuden hyvinvointi­alueen ensimmäinen palkan­maksu näyttää onnistuvan

Lopullinen varmuus palkanmaksun sujumisesta saadaan vasta vakinaisten työntekijöiden tilipäivänä perjantaina.

Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja Juhani Sand pitää palkka-ajon onnistumista huojentavana tietona. Sand kuvattiin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa 29. joulukuuta.

9.1. 22:24

Aamulehti

Vuodenvaihteessa aloittaneen Pirkanmaan hyvinvointialueen ensimmäisen palkka-ajon perusteella näyttää siltä, että vakinaisen henkilöstön palkanmaksu onnistuu perjantaina, 13. tammikuuta.

Pirkanmaan hyvinvointialue kertoo, että yli 16 000 vakituisen työntekijän palkkatiedot on saatu toimitettua eteenpäin. Hyvinvointialueen mukaan joitakin tunnistettuja puutteita selvitetään alkuviikon aikana.

Sijaisten ja määräaikaisten työsuhteita tarkistetaan vielä loppukuun palkanmaksua varten. Heidän palkanmaksupäivänsä on 31. tammikuuta.

Hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja Juhani Sand sanoo tiedotteessa, että palkka-ajon onnistuminen on huojentava tieto mutta lisää, että tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Lopullinen tieto palkanmaksun toteutumisesta saadaan Sandin mukaan vasta perjantaina.

Muita vuoden ensimmäisellä viikolla ilmenneitä palvelujen ja tietojärjestelmien pulmia on hyvinvointialueen mukaan saatu ratkottua hyvin. Myös henkilöstön ICT-käyttötuen ruuhkaa on saatu purettua vaikkei kokonaan poistettua.

Hyvinvointialueen mukaan puhelinpalvelujen vastausaika on ollut kohtuullinen. Päivystysavun vastausaika oli viikonloppuna normaalin viikonlopun tasolla. Tiedotteessa neuvotaan, että sote-luurin aamu- ja keskipäivän ruuhkahuippuja voi välttää soittamalla palveluun iltapäivästä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut