Raskas ajoneuvo ajautui ojaan Sastamalassa tiellä 12, perävaunu tukki ajokaistat – seurasimme liikenteen sujumista

Pirkanmaan teillä sattui tiistaina useita pieniä liikenneonnettomuuksia. Lumipyry jatkui Pirkanmaalla koko tiistaipäivän.

Tampereen Satakunnankadulla liikenne oli tiistaina aamuseitsemältä rauhallista. Lumisade ja pöllyävä lumi tekevät kelistä tiistaina hankalan. Myös pyörällä tai jalan liikkuvien kannattaa olla tarkkana, sillä lumen alla on paikoin jäätä.

3.1. 8:36 | Päivitetty 4.1. 8:37

Aamulehti

Sastamalassa tiellä 12 puoliperävaunurekka ajautui ojaan. Rekan perävaunu tukki tien, minkä vuoksi onnettomuuspaikalla oli väliaikaisesti käytössä kiertotie.

Kiertotie kulki Sarkiantien (12948) sekä Kiikkapääntien (44) kautta.

Henkilövahinkoja ei ole sattunut onnettomuudessa.

Onnettomuus sattui Kyynynmäentien ja Huittistentien risteyksen lähettyvillä, Kiikan ja Tyrväänväylän välillä.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 12.51. Silloin pelastuslaitos arveli, että pelastustyöt kestävän muutaman tunnin ajan, kun paikalle odotetaan hinausautoja ja nostureita.

Tilanne onnettomuuspaikalla oli ohi kello 14.04.

Pieniä onnettomuuksia

Tiistaiaamuna lumi aiheutti Pirkanmaalla useita pieniä liikenneonnettomuuksia.

Henkilöauto ajautui ulos tieltä tiistaiaamuna Tampereella. Liikenneonnettomuus sattui tiellä 9 Lahdesjärven rampilla.

Ramppi oli lumen ja jään vuoksi liukas, ja auton perä oli lähtenyt heittelehtimään. Lopulta ajoneuvo päätyi ojaan. Henkilövahinkoja ei kuitenkaan sattunut.

Onnettomuus ei vaikuttanut liikenteeseen millään tavalla. Pelastusyksikön johtaja Esa Lahti Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoi, että pelastuslaitos kävi lähinnä vain toteamassa tilanteen onnettomuuspaikalla. Paikalle odoteltiin silloin vielä hinausautoa.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 7.59.

Lahti arveli aamulla, että Pirkanmaalla voi tiistaina sattua useampikin onnettomuus huonon ajosään vuoksi. ”Tänään on liukasta. Tämä onnettomuus ei taatusti ollut ensimmäinen eikä viimeinen. Malttia vain liikenteeseen.”

Myöhemmin aamupäivällä kello 10.26 henkilöauto suistui ojaan tieltä Pirkkalassa Pyhäjärventiellä. Henkilövahinkoja ei kuitenkaan sattunut, eikä autokaan vaurioitunut onnettomuudessa.

Pieniä liikenneonnettomuuksia on sattunut tiistaiaamun ja -aamupäivän aikana myös Kangasalla, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa.

Kuljettaja loukkaantui ulosajossa

Hämeenkyrössä sattui vakavampi liikenneonnettomuus, kun ajoneuvo suistui ulos tieltä. Kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa lievästi, ja hänet kuljetettiin jatkohoitoon.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Pauli Keskinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoi, että onnettomuus sattui heti Hämeenkyrön jälkeen Kyröskosken liittymien kohdalla.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 12.23.

Onnettomuudella oli vain hetkellisesti vaikutusta liikenteeseen, kun pelastuslaitos haki onnettomuudessa loukkaantuneen pois.

Auto vaurioitui sen verran pahasti onnettomuudessa, ettei se ole enää ajokuntoinen.

Ajokeli Pirkanmaalla huono

Lumipyry jatkui Pirkanmaalla koko tiistaipäivän. Illalla alkanut lumisade oli tuonut yön ja aamun aikana Pirkanmaalle jo 5–10 senttiä lunta, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen tiistaiaamuna.

”Härmälän mittausasemalla on mitattu 6 sentin kertymä. Tampereesta Satakunnan suuntaan lunta on tullut paikoin jopa 10 senttiä. Vaihtelu on aika suurta.”

Päivän aikana lunta tuli Pirkanmaalle vielä noin viitisen senttiä lisää.

Lumipyryalue saapui Pirkanmaalle maanantai-iltana lounaasta ja lännestä. Noilla alueilla pyry oli aamulla pikku hiljaa heikentymässä, mutta sadealue jäi tiistaipäiväksi Pirkanmaan päälle.

Keskiviikkona Pirkanmaalle on odotettavissa jo poutapäivä. Tiistaina lämpötila oli pikkupakkasella eli 3-5 pakkasasteessa, mutta keskiviikkona pakkanen alkaa kiristyä. Päivällä pakkasta on jo 7-10 astetta ja iltaa kohti ilma todennäköisesti vielä kylmenee.

Tältä keli näytti Tampereen Satakunnankadulla aikaisin tiistaiaamuna:

Huono ajokeli jatkuu

Runsaan lumisateen vuoksi ajokeli oli tiistaina huono. Pöllyävä lumi haittasi näkyvyyttä. Petolliseksi kelin teki myös lumen alla oleva jää.

Mikko Penkkala Fintrafficin tieliikennekeskuksesta Tampereelta kertoi tiistaiaamuna, että liikenne sujui pääasiassa hyvin.

”Mitään ruuhkautumista ei ole ollut. Kolmostiellä nopeus on laskettu 80:een.”

Teillä oli liikennettä, mutta liikennemäärät olivat aamulla maltillisia. ”Normaalistikin liikenne vilkastuu joululomien vuoksi vasta loppiaisen jälkeen.”

Pääväylät saatu auki

Tampereen teillä auraus oli aloitettu yöllä kahden kolmen aikaan, kertoi liikennealueiden kunnossapidosta vastaava työpäällikkö Antti Sorvali Tampereen Infrasta.

”Työt ovat nyt käynnissä joka puolella kylää”, Sorvali kuvaili tiistaiaamuna yhdeksältä.

Liikkeellä on ollut kaupungin koko aurauskalusto eli noin 50 konetta sekä lisäksi alihankintana tekevien urakoitsijoiden koneita ja väkeä.

”Töissä on myös käsilumityöntekijöitä.”

Sorvali kertoo, että pääväylät oli jo saatu aamulla auki ja liikenne soljui. ”Aina kun tulee valmiiksi isompia katuja, siirrytään pienemmille. Siivoustöitä jatketaan huomenna ja ensi yönäkin.” Paikoitellen levitetään myös hiekkaa.

Päivitys 3.1. kello 8.58: Juttuun on lisätty Ilmantieteen laitoksen Jani Parviaisen ja Fintrafficin tieliikennekeskuksen Mikko Penkkalan haastattelut.

Päivitys 3.1. kello 9.30: Juttuun on lisätty Tampereen Infran Antti Sorvalin haastattelu.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut