Taysin Acutaan iski tiistaina niin kova ruuhka, ettei mittarin asteikko riittänyt – pahimmillaan hoitoa jonotettiin yli viiden tunnin ajan

Joulunajan välipäivät ovat päivystyksessä perinteisesti kiireistä aikaa.

Acutan ajantasaista ruuhkatilannetta voi seurata Taysin sivuilta.

28.12.2022 9:53

Aamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) päivystys Acuta ruuhkautui pahasti tiistai-iltana.

Noin kuuden aikaan illalla Acutassa oli yli sata potilasta. Tuolloin keskimääräinen käynnin kesto venyi jopa yli viiteen tuntiin asti.

Kuvakaappaus Acutan ruuhkamittarista 27.12.2022 kello 17.59.

Acutan ylilääkäri Mikko Franssilan mukaan ruuhka syntyi, kun päivystykseen saapui runsas määrä potilaita lyhyen ajan sisällä.

”Osattiin odottaakin ihmisiä, kun on pitkät pyhät takana, muttei ehkä ihan noin paljoa. Joulun välipäivät ovat joka vuosi kiireisiä”, hän kertoo.

Lue lisää: Tapaninpäivä oli koko joulukuun toiseksi kiireisin päivä Taysin Acutan päivystyksessä – joulun paine purkautuu välipäivinä

”Jonotusajat liikkuivat tiistai-iltana suurin piirtein kolmen ja viiden tunnin välillä. Ruuhkien purkamisessa kesti alkuyöhön saakka, mutta kyllä tilanne oli jo yhdeksän kymmenen aikaan rauhoittumaan päin”, hän jatkaa.

Kiirettä piisaa

Noin puoli kymmenen aikaan keskiviikkoaamuna Acutassa oli kohtalaisesti ruuhkaa: Acutassa oli yhteensä 43 asiakasta. Franssilan mukaan keskiviikollekin on syytä odottaa kiirettä.

”Niin kuin kaikille näille välipäiville tosiaan on.”

Ruuhkaisuuteen vaikuttavat ylilääkärin mukaan muun muassa terveysasemien ja osastopaikkojen sulut. Myös käynnissä oleva influenssakausi vaikuttaa Acutan toimintaan.

”Meillä on suunnitelmallisesti tarpeeksi työntekijöitä ruuhkien selättämiseksi, mutta tässä on nyt myös liikkeellä näitä hengitystieinfektioita, jotka saattavat aiheuttaa hetkellistä puutosta työntekijöistä. Toistaiseksi olemme kuitenkin selvinneet”, Franssila sanoo.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut