Henkilöauton kuljettaja kuoli rekkakolarissa Pälkäneellä tiellä 12

Onnettomuuden pelastus- ja raivaustöiden takia tie 12 oli onnettomuuspaikalla poikki koko illan ajan. Kello 23.23 kerrottiin tien olevan jälleen auki.

Kelikameran kuva näyttää onnettomuuspaikan pelastustöitä 12-tiellä. Kuva on otettu tien 57 risteyksestä Lahden suuntaan.

27.12.2022 17:13 | Päivitetty 27.12.2022 23:34

Aamulehti

Tiellä 12 Pälkäneellä sattui tiistaina rekan ja henkilöauton kolari noin kello 16.47. Tie oli pitkään poikki liikenteeltä onnettomuuden pelastus- ja raivaustöiden takia. Tampereen tieliikennekeskus kertoo illalla kello 23.23, että tilanne paikalla on ohi.

Sisä-Suomen poliisi kertoo, että onnettomuudessa kuoli yksi henkilö. Rekka oli ajanut 12-tietä Pälkäneen suunnasta, kun sitä vastaan tullut henkilöauto oli alkanut heittelehtiä ja törmännyt rekan keulaan. Henkilöauton kuljettaja menehtyi tapahtumapaikalle.

Onnettomuuden tarkempi paikka on lähellä 12-tien ja Hämeenlinnasta tulevan tien 57 risteystä.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävän palomestarin Tomi-Pekka Olkkosen mukaan onnettomuusautoissa ei ilmeisesti ollut sisällä muita matkustajia. Rekan kuljettaja selvisi onnettomuudesta vahingoitta.

Poliisi oli paikalla ja ohjasi liikennettä kiertoreitille. Lahden suunnasta tulevat ohjattiin tien 3062 eli Alvettulantien kautta tielle 57 ja takaisin Lahdentielle. Tampereen suunnasta tulevien toivottiin ajavan tietä 57 Hämeenlinnaan asti. Syynä oli se, että Alvettulantie on kapea ja jäinen.

Onnettomuuspaikan lähistöllä oli liikenteenohjaus. Kuva on teiden 12 ja 57 risteyksestä.

Ajokeli on huono

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä koko eteläisessä Suomessa aina Pohjanmaan ja Pohjois-Karjalan korkeudelle asti. Varoitus on voimassa koko päivän.

Ajokeli on huono myös Pirkanmaalla. Ilmatieteen laitos varoittaa kohonneesta onnettomuusriskistä jäätävän tihkusateen, lumi- tai räntäsateen sekä sään lauhtumisen vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut