Ampumahiihtäjien uusi harjoitusreitti tärveltiin täysin Kangasalla – ”Ottaa pattiin”

Kangasalan Kisan ampumahiihtäjien vajaan kilometrin mittainen harjoitusreitti ajeltiin läpi autolla myöhään jouluaattona.

Tällaista jälkeä Kangasalan Kisan ampumahiihtäjien harjoitusreitillä oli tehty. Reittiä ei saada hetkessä takaisin käyttökuntoon.

25.12.2022 16:47

Aamulehti

Kangasalan Kisan ampumahiihtäjien harjoitusreitti tärveltiin jouluaattoiltana tai -yönä. Harjoitusreitti sijaitsee Kallion teollisuusalueella Kangasalla, lähellä Lentolan kartingrataa. Kyseessä on vajaan kilometrin pituinen luisteluhiihtobaana.

Kangasalan Kisan ampumahiihtojaoston puheenjohtaja Jouni Rantala oli hiihtänyt reitillä vielä aiemmin jouluaattona. Saapuessaan paikalle joulupäivän aamuna hän joutui toteamaan, että koko lenkki oli ajeltu autolla hiihtokelvottomaksi. Renkaanjälkiä löytyi myös viereiseltä yleiseltä pururadalta. Rantala arvioi Aamulehdelle, että jäljet viittaavat tavallista henkilöautoa suurempaan autoon, esimerkiksi maasturiin tai lava-autoon.

Harjoitusreitti oli saatu valmiiksi noin viikko sitten. Rantala kertoo reitin olleen odotettu: sellaista ei ole ollut aiempina vuosina, vaan ampumahiihtäjät ovat harjoitelleet yleisillä laduilla. Rantala sanoo, että reitti saadaan takaisin kuntoon, mutta se vaatii paitsi työtä myös ainakin 15 senttiä uutta lunta. Nyt lumen sekaan on sotkeutunut liikaa hiekkaa.

Ilkivalta ei naurata Rantalaa, joka kertoo viimeksi aatonaattona käyttäneensä kolme tuntia reitin lanaamiseen. ”Ottaa pattiin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut