Nämä yritykset saivat isoimmat koronatuet Pirkanmaalla – mukana jopa miljoonavoittoja tehneitä firmoja, ylöjärveläisyrittäjä sai vain 3 euroa

Koronapandemia ja sen aikaiset rajoitukset lähes romahduttivat joidenkin alojen ja yritysten toiminnan. Eniten koronatukia sai ravintola- ja majoitustoiminta. Tukea saaneiden joukossa on myös muutamia pirkanmaalaisia yrityksiä, jotka tahkosivat koronavuosina 2020–2021 miljoonavoitot.

Koronasta kärsivät erityisesti taiteet, viihde ja virkistystoiminta, majoitus- ja ravitsemistoiminta sekä kuljetus- ja varastointi. Tukea saaneiden joukossa on Pirkanmaalla myös yllättäviä nimiä.

6.1. 5:00

Aamulehti

Pirkanmaalaiset yritykset saivat enimmillään yli kahden miljoonan euron koronatukipotin pandemian aikana. Suurimpien tuensaajien joukossa on esimerkiksi ravintoloita, matkatoimistoja ja hotelleja.

Pirkanmaalla ainakin 26 yhtiötä sai yli puoli miljoonaa euroa tukia vuosina 2020–2021. Suurin osa näistä yrityksistä teki tappiota näinä vuosina. Yhteensä yli puolen miljoonan euron voiton tekivät vuosina 2020 ja 2021 vain Aleksin ravintolat, johon kuuluvat esimerkiksi ravintolat Kumma, Tiiliholvi ja Henriks, sekä tapahtumayhtiö RH Entertainment, joka asetettiin konkurssin marraskuussa, ja Pirkanmaan osuuskauppa, joka teki voittoa yhteensä yli 34 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut