Kirjastoista voi nykyään lainata kirjojen lisäksi myös paljon muuta – Kangasalla valikoimissa on myös yllättävä ja hyvin ajankohtainen esine

Rajusti noussut sähkönhinta sai Kangasalan kirjaston reagoimaan, ja se päätti hankkia kaksi kirjastokortilla lainattavaa energiankulutusmittaria.

23.12.2022 7:14

Aamulehti

Kangasalan kirjasto on hankkinut kaksi energiankulutusmittaria, joita kaupunkilaiset voivat lainata kirjojen tapaan kirjastokortilla.

Energiankulutusmittarilla voidaan mitata yksittäisen laitteen, esimerkiksi jääkaapin sähkönkulutusta.

Kangasalan pääkirjaston kirjastonhoitaja Heidi Pehkonen kertoo, että lainattavat mittarit hankittiin asiakkailta tulleiden toiveiden perusteella.

Mittarit tulivat kirjastoon lainattaviksi viime viikolla. Pehkonen kertoo, että molemmat mittarit lainattiin heti ja myös jonoa on jo.

”Muutama varaus kertoo siitä, että kiinnostusta ja kysyntää on”, Pehkonen sanoo.

Aivan heti energiankulutusmittaria ei siis saa itselleen lainaksi, sillä sen laina-aika on kaksi viikkoa.

”Toki voi olla, että sen lainaavat eivät pidä sitä itsellään koko aikaa, mutta mahdollista on, että menee pitkälle tammikuulle ennen kuin mittarin saa lainaksi”, Pehkonen pohtii.

Energiankulutusmittareiden lisäksi Kangasalan pääkirjastosta voi lainata esimerkiksi erilaisia liikuntavälineitä, nepsy-apuvälineitä, soittimia, sirkusvälineitä sekä ompelukone.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut