Minitonttien haku alkaa pian Kangasalla, ja suosiosta odotetaan suurta – Pienimmät arvottavat keskusta­tontit vain 200 neliötä

Kangasalan Urheilutieltä keskustan tuntumasta tulee ensi vuonna haettavaksi 18 kaupunkipientalotonttia.

23.12.2022 7:38

Aamulehti

Kangasalan kaupunki luovuttaa keskustan läheisyydessä sijaitsevalta Urheilutien kaava-alueelta ensi vuonna yhteensä 18 kaupunkipientalotonttia. Tonteista 12 luovutetaan yksityisille rakentajille ja loput kuusi tonttia yhtiömuotoiseen rakentamiseen myöhemmin.

Yksityisille rakentajille tarkoitettujen tonttien hakuaika alkaa tammikuussa. Tonttien saajat arvotaan saapuneiden hakemusten joukosta helmikuussa. Rakentaminen tonteille on mahdollista aloittaa heti.

Haettavat kaupunkipientalotontit ovat kooltaan vain 200–315 neliömetriä ja rakennusoikeudet vaihtelevat 160–252 neliömetrin välillä. Suurin osa tonteista vuokrataan, mutta osa tonteista on myös mahdollista osaa.

Kaupunkipientalotontit sijaitsevat Kangasalan keskustassa lähellä Kangasala-taloa.

Lapsiperheiden alue?

Kangasalan kaupungin elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala sanoo, että kaupunkipientalojen suosio on edelleen korkealla ja hakemuksia odotetaan iso määrä.

Arvio kuitenkin on, että vallitseva taloudellinen tilanne ja kohonneet kustannukset karsivat hakijoita.

Malviala on kuitenkin luottavainen sen suhteen, että edelleen jokaiselle tontille löytyy ottaja ja hakijoita on moninkertaisesti jaossa olevien tonttien määrään nähden.

Hakijoiden joukossa on Malvialan arvion mukaan erityisesti lapsiperheitä, joiden asuinpaikaksi alue on esimerkiksi ympäröivien palveluiden osalta profiloitunut.

Urheilutien kaupunkipientalotonttien lisäksi tämän asumismuodon taloja rakentuu tulevaisuudessa myös Lamminrahkaan ja Lemetyn alueille.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut