Finnair peruu jälleen Tampereen lentoja: tammikuussa reitti korvataan bussiyhteydellä

Finnairin perustelut tammikuun lentojen perumiselle ovat samankaltaiset kuin aiemmin.

Ennen koronaa lentoliikennettä Tampereen ja Helsingin välillä oli talvella 2019 päivittäisiä vuoroja kolme, välillä niitä on ollut neljä.

21.12.2022 16:24

Aamulehti

Finnair peruu tammikuun reittilentonsa Tampereen ja Helsingin välillä. Lennot korvataan bussiyhteydellä. Myös Helsingin ja Turun väliset lennot on peruttu tammikuulta ja korvattu bussilla.

Lennot korvataan bussilla 3.1.–1.2. ensi vuoden alussa. Lentoyhtiö ilmoitti peruutuksista matkansa varanneille asiakkaille tällä viikolla tekstiviestillä. Finnairin aamukuudelta Helsinkiin lähtevän lennon korvaava kahden tunnin bussiyhteys lähtee Tampere–Pirkkalan lentoasemalta kello 4 aamulla.

Finnair perui Tampereen ja Helsingin väliset lennot viimeksi marraskuussa ja korvasi ne bussiyhteydellä. Lennot olivat tauolla 2.11.–1.12. välisenä aikana. Finnairilta kerrottiin marraskuussa, että lentoyhteyksien korvaaminen bussilla olisi tilapäistä. Yksittäisiä vuoroja on peruttu myös joulukuun aikana.

Lue lisää: Finnair korvaa Tampereen ja Helsingin väliset lennot bussi­kuljetuksilla marraskuun ajaksi – Työmatkalaiselle tilanne on turhauttava: ”Vähän on aina pelkoa, miten aamun lennon käy”

Yhtiön edustaja perusteli peruutuksia Aamulehdelle marraskuussa toimintaympäristön muutoksilla, ostoliikenteen alkamisella viidellä maakuntakentällä, ja sillä, että reitit on mahdollista korvata tilapäisesti linja-autoyhteyksin.

Lue lisää: Finnair antaa uuden selityksen sille, miksi lennot Tampereen ja Helsingin välillä keskeytetään – Nyt syy löytyy lennoista pienille maakuntakentille

Perustelut tammikuun perumisten osalta ovat samankaltaiset kuin aiemmin: Finnairin viestinnästä kerrotaan Aamulehdelle sähköpostitse, että sen tavoitteena on varmistaa lentävän henkilöstön riittävyys reiteille ja että matkustajamäärät reitillä ovat sillä tasolla, että reitit on mahdollista korvata tilapäisesti linja-autoyhteyksin.

Finnair kertoi marraskuussa vähentävänsä noin 150 tehtävää. Suomessa työ loppuvat helmikuun loppuun mennessä noin 90:ltä ja Suomen ulkopuolella 57 ihmiseltä.

Korvauksia muuttuneesta kulkutavasta ei saa. Finnair ei korvaa peruttuja lentoja, sillä sen matkustusehtojen mukaan korvausta ei makseta, jos vaihtoehtoisen kuljetuksen saapumisaika määräpaikkaan on alle kaksi tuntia alkuperäistä myöhempi.

Finnairilla lentoja ympäri Suomen

Vaikka Finnair jättää Tampereen lennot väliin, maakuntalentoja on kaksi kertaa päivässä Jyväskylän, Joensuun, Kajaanin ja Helsingin välillä sekä Helsingin ja Kemi-Tornion sekä Kokkolan kolmioreitin välillä.

Lisäksi yhtiö lentää kaupallisia lentoja reittejä muun muassa Kuopioon, Ouluun, Rovaniemelle ja Vaasaan.

Ennen koronaa lentoliikennettä Tampereen ja Helsingin välillä oli talvella 2019 päivittäisiä vuoroja kolme, välillä niitä on ollut neljä. Talvella 2021–2022 Finnair ei lentänyt Tampere-Pirkkalasta ollenkaan.

Latvialaisomisteinen Air Baltic lentää Tampereelta Tampere-Pirkkalan kentältä tällä hetkellä Amsterdamiin, Kööpenhaminaan, Malagaan, Müncheniin ja Riikaan.

Oikaisu 21.12.2022 kello 20.02: Korjattu virhe Air Balticin kohteista. Air Baltic ei lennä Tampereelta Helsinkiin kuten jutussa ensin virheellisesti luki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut