Pirkanmaalla sattui tiistaina toistakymmentä onnettomuutta – vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin

Keli oli Pirkanmaan teillä erittäin huono kautta maakunnan tiistaina.

Huono ajokeli jatkuu Pirkanmaalla iltaan saakka. Tältä liikenteessä näytti illalla puoli seitsemän aikaan Valtatiellä yhdeksän Lahdesjärvellä.

20.12.2022 13:24 | Päivitetty 20.12.2022 21:14

Aamulehti

Tiistaina lähes koko maassa on ollut vaarallinen ajokeli. Liukas keli johtuu sään lauhtumisesta ja siihen liittyvistä lumi- ja räntäsateista, kertoo meteorologi Eerik Saarikalle Ilmatieteen laitokselta. Paikoin ajokeli oli erittäin huono, koska sään lauhtuessa taivaalta satoi jäätävää vesisadetta.

Lämpötilan nouseminen paikoin plussan puolelle on tehnyt myös jalankulkuväylistä erittäin liukkaita. Tamppaantunut lumi muuttuu jalkakäytävillä erityisen liukkaaksi, kun sen päälle sataa vettä.

Myös Fintraffic Tieliikennekeskus Tampere varoitti, että ajokeli on Pirkanmaalla paikoin huono jäätävän vesisateen ja lumi- ja räntäsateen sekä sohjoisten teiden vuoksi.

Rantatunneli oli suljettu länteen päin tiistaina iltapäivällä puoli viiden aikaan. Tunneli suljettiin ruuhkien takia, ei erillisten onnettomuuksien.

Useita onnettomuuksia

Tieliikennekeskus ilmoitti tiistaina seitsemään mennessä useista pienistä onnettomuuksista Nokialla, Sastamalassa, Tampereella ja Lempäälässä, Ylöjärvellä.

Viimeisin onnettomuus sattui Tilannehuone.fi-sivun hälytyslistan mukaan Lempäälässä kello 18.37. Aamusta alkaen pieniä tieliikenneonnettomuuksia oli sattunut saman listan mukaan 12.

”Ajokeli on laajalti huono ja pieniä onnettomuuksia on sattunut. Tällä hetkellä ei ole mitään vakavampaa tiedossa”, liikenneoperaattori Auli Aaltonen Fintraffic Tieliikennekeskus Tampereelta kertoo.

Aaltonen sanoo, että keliä heikentää sään lämpeneminen, joka aiheuttaa liukkautta. Lisäksi teillä on sohjoa ja paikoitellen sataa jäätävää tihkua.

Huonon ajokelin varoitus on voimassa iltayhdeksään. Ilmatieteenlaitoksen mukaan ajokeli jatkuu huonona puolille öin. Fintrafficin Tieliikennekeskus tiedottaa ajokelistä ajantasaisesti ja varoitusta jatketaan, jos keli jatkuu vaikeana.

Pieniä suistumisia

Huono ajokeli on jatkunut koko päivän ja onnettomuuksia on sattunut tasaisesti.

”Kaikki onnettomuudet ovat olleet pieniä tieltä suistumisia”, Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Ilpo Kuokkanen kertoi neljän aikaan.

Todennäköinen yhteinen vaikuttava tekijä on kehno ajokeli. Yhteensä kolareita on sattunut aamusta lähtien kaikkiaan seitsemän.

Muun muassa Nokialla henkilöauto osui kaiteeseen ja pyörähti ympäri 3-tiellä tiistaina päivällä. Liikenneonnettomuus sattui Rajasalmen sillan Nokian puoleisessa päädyssä. Ajoneuvo pyörähti ympäri pyörillään ja jäi lopulta Tampereelle päin tulevalle ajokaistalle.

Henkilövahinkoja ei sattunut onnettomuudessa, mutta auto vaurioitui todennäköisesti ajokelvottomaksi, kertoo pelastuslaitoksen paloesihenkilö Topi Varho.

Ajokaista Tampereen suuntaan oli reilun tunnin ajan suljettu ja palautui puoli kolmen aikaan normaaliksi.

Kolaroinut auto oli teipattu poliisin teipillä Nokialla tiistaina kello 13:n aikaan. Keli on koko tiistain jopa erittäin huono myös Pirkanmaalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut