Akaa haluaa asuntomessut vuonna 2029 tai 2030 – näitä alueita pohditaan

Akaa käynnistää esiselvityksen asuntomessujen järjestämisestä.

Akaa käynnistää esiselvityksen asuntomessujen järjestämisestä. Kaupunginjohtaja Antti Peltolan mukaan messut nostaisi Akaan vetovoimaa. Kuva on otettu toukokuussa Akaa-areenan avajaisissa.

20.12.2022 14:49

Aamulehti

Akaan kaupunki on kiinnostunut asuntomessuista. Asiasta aloitetaan esiselvitys Suomen asuntomessujen kanssa.

Kaupunginjohtaja Antti Peltolan mukaan asuntomessut nostaisi kasvavan ja kehittyvän Akaan vetovoimaisuutta ja profiilia asumisen paikkakuntana. Akaan asukasluku on noin 16 000. Vuodesta 2020 vuoteen 2021 asukasluku kasvoi 73 henkilöllä.

Peltolan mukaan vaihtoehdot käydään esiselvityksessä läpi, mutta esillä on ollut Hinkan alue Nahkialanvuoren läheisyydessä sekä Vanhan vaneritehtaan alue Viialassa. ”Erityisesti vaneritehtaan alue vaatii vielä perusteellista selvitystä”, Peltola sanoo viestissään. ”Akaassa on myös runsaasti hyviä paikkoja erityiskohteille.”

Akaan valtuusto päätti 14.12. kokouksessaan esiselvityksestä. Tarkoitus on selvittää muun muassa messujen taloudelliset vaikutukset ja tavoitteet. Toiveena on, että esiselvitys valmistuu vuoden 2023 aikana. Päätös asuntomessujen hakemisesta tehdään sen jälkeen. Mahdollinen toteutusvuosi voisi olla 2029–2030.

"Akaasta löytyy erinomaisia alueita mahdollisten messujen järjestämiseen, koska tarjolla on tiivistä kaupunkimaista keskustaa esimerkiksi erikoiskohteita varten sekä viihtyisiä väljempiä alueita keskustojen ja mahdollisesti myös vesistöjen läheisyydessä. Sijaintimme 3- ja 9-teiden kupeessa pääradan varrella on erinomainen”, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Lasse Silván tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut