Nokialla sijaitsee tehdas, johon kansainvälinen jättiyritys on syytänyt kymmeniä miljoonia euroja – Nyt siellä etsitään kuumeisesti vastausta maailmanlaajuiseen ongelmaan

Agco Powerin tehtaalle tehdään kahdeksan miljoonan euron arvoinen investointi Nokian Linnavuoressa. ”Siellä tullaan tekemään asioita, joita ei vielä ole olemassakaan. Tämä on tosi tärkeä juttu paitsi meille, myös koko Suomelle”, sanoo toimitusjohtaja Juha Tervala. Linnavuoressa kaikki sai alkunsa 80 vuotta sitten sota-aikana, kun sen sisällä alettiin tehdä lentomoottoreita. Vierailimme tehtaalla, jossa yritetään nyt tehdä yhä vähäpäästöisempiä moottoreita maatalouskoneisiin.

Asentaja Jani Kallio valvoo robotin toimintaa Agcon tehtaalla Nokian Linnavuoressa. Osa työstä tehdään manuaalisesti, mutta monet vaiheista hoitaa robotti.

25.12.2022 5:30

Ratkaistaanko Nokian Linnavuoressa maailmanlaajuinen ruokakriisi?

Painava kysymys tulee väkisinkin mieleen, kun kävelen moottoreita valmistavan Agco Powerin tehtaan käytävillä. Tuotantojohtaja Harri Ruponen esittelee tehdasta, johon on tehty viime vuosien aikana mittavia investointeja. Vierailulla on pirkanmaalaisia kansanedustajia, jotka ovat sonnustautuneet oransseihin ja neonkeltaisiin huomioliiveihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut