Tuoreimmat tiedot Punkalaitumen bussiturmasta: Kyydissä kuusitoista lasta ja kuusi aikuista, kymmenelle lieviä vammoja

Linja-auto ajautui sohjoisella tiellä ojaan täydestä vauhdista Punkalaitumella tiellä 2 sunnuntai-iltana. Autossa oli 21 matkustajaa ja kuljettaja. Osa sai lieviä vammoja.

18.12.2022 21:18 | Päivitetty 19.12.2022 8:29

Aamulehti

Punkalaitumella tiellä 2 sattui sunnuntai-iltana liikenneonnettomuus. Onnettomuudessa sohjossa ajanut linja-auto ajautui tieltä ulos täydessä vauhdissa ja kaatui ojaan kyljelleen. Kyydissä oli 21 matkustajaa sekä kuljettaja.

Linja-auto oli pelastuslaitoksen mukaan seuramatkakuljetus. Matkustajista 16 oli lapsia ja kuusi aikuisia. Ilmoituksen onnettomuudesta hätäkeskukseen teki bussin kuljettaja.

Pelastuslaitoksen ensitietojen mukaan yhdeksän bussin matkustajaa sai lieviä vammoja. Ensihoidon kenttäjohtaja Ilkka Kuuloja tarkensi paikan päälle menneelle Satakunnan Kansan toimittajalle Arja Harjunmaalle, että loukkaantuneita oli kymmenen. Tiedossa ei ole, kuinka moni loukkaantuneista oli lapsi.

Matkustajat siirrettiin paikalle sattumalta tulleeseen Onnibussiin. Heidät vietiin Huittisten linja-autoasemalle, josta toinen linja-auto kuljetti kaikki onnettomuudessa mukana olleet tarkistettavaksi Satakunnan keskussairaalaan Poriin.

Myöhään sunnuntai-iltana bussi oli vielä kaatuneena turmapaikalla, mutta sen nostoon valmistauduttiin.

Liikenne poikki tunnin ajan

Pelastuslaitos kertoo, että onnettomuusbussissa matkusti mahdollisesti urheiluseura. ”Tarkkaa tietoa ei ole, mutta tällainen epäilys meillä on.”

Liikenne valtatiellä 2 oli poikki noin tunnin ajan.. Onnettomuuspaikalle ehti kerääntyä reilut autojonot.

Noin kello 22.40 liikenne kulki taas ainakin yhtä kaistaa pitkin. Onnettomuusbussia ei ollut vielä hinattu pois, vaan hinauskalustoa odotettiin paikalle. Fintrafficin tieliikennekeskus ilmoitti tilanteen tiellä olevan ohi noin kello 0.30.

Noin tunti turman jälkeen liikenne pääsi jo kulkemaan paikan ohi, vaikka bussi odotti vielä nostamista.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuusbussi oli todennäköisesti ajautunut ojaan täydestä matkavauhdista, eli noin 80–90 kilometriä tunnissa.

Onnettomuuspaikka sijaitsee valtatie 2:lla Kuljunmaalta 4,7 kilometriä Kanteenmaalle päin. Onnettomuus haittasi liikennettä molempiin suuntiin. Tilausbussi oli matkalla Lahdesta Raumalle.

Hälytys onnettomuudesta tuli iltayhdeksältä.

Pirkanmaalle on annettu koko sunnuntaiksi varoitus huonosta ajokelistä jäätävän tihkusateen, lumi- ja räntäsateen sekä sään lauhtumisen takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut