Malttia liikenteeseen: Sateet ja lauhtuminen heikentävät ajokeliä – sadetta tulee monessa muodossa

Ilmatieteen laitoksen mukaan sunnuntain vastaisena yönä sateet yhdistettynä sään lauhtumiseen muuttavat ajokelin huonoksi eri puolilla maata, myös Pirkanmaalla.

17.12.2022 21:26

Aamulehti

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä Pirkanmaalle ja Lappia lukuun ottamatta koko muuhunkin Suomeen. Pirkanmaalla ajokeli muuttuu huonoksi sunnuntaina keskiyöstä alkaen jäätävän tihkusateen, lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Lauantaina alkaneet sateet siirtyvät yön ja sunnuntain aikana Länsi-Suomesta ja Kainuusta kohti itää, Ilmatieteen laitokselta kerrotaan.

”Sunnuntaina tulee laajasti sadetta erilaisissa olomuodoissa: vettä, räntää, lunta ja jäätävää tihkua”, päivystävä meteorologi Tuukka Keränen Ilmatieteen laitokselta sanoo.

Sunnuntain aikana Tampereelle voi sataa noin pari senttiä lunta, mutta iltaa kohti sade muuttuu lähinnä rännäksi ja vedeksi, Keränen kuvaa.

Hänen mukaansa kokonaissademäärä ei ole kauhean suuri, mutta kelin lauhtuessa teille voi nopeasti kertyä paljon sohjoa, Keränen varoittaa.

Maanantaiaamuna Tampereella saattaa näyttäytyä jopa aurinko, ja lämpötilat ovat aamulla hieman pakkasen puolella. Keli muuttuu epävakaisemmaksi iltaa kohti, ja maanantai–tiistai-yöksi luvataan taas sateita, mikä voi näkyä myös liikenteessä.

Myös Tieliikennekeskus varoitti lauantaina, että tiet ovat monin paikoin jäisiä ja liukkaita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut