Yhtenäiskoulun jättisopimus on nyt tehty Valkeakoskella – Katso uudet havainne­kuvat tulevasta koulusta ja mikä rakennus sen alta puretaan

Skanska ja Valkeakosken kaupunki ovat sopineet Sorrilan yhtenäiskoulun toteutuksesta. Koululle tavoitellaan vaativaa ympäristöluokitusta.

Tuleva Sorrilan yhtenäiskoulu yhdistää uutta ja vanhaa rakennuskantaa. Koulu tulee noin 850 oppilaan käyttöön.

16.12.2022 10:11

Rakennuskonserni Skanska ja Valkeakosken kaupunki ovat sopineet Sorrilan yhtenäiskoulun toteutuksesta, kaupunki tiedottaa. Hankkeeseen kuuluu myös kohteen talotekniikka.

Työt alkavat vuoden 2023 alussa, ja uusi koulu valmistuu keväällä 2025. Koulu tulee enimmillään noin 850 oppilaan käyttöön esikoulusta peruskoulun päättäviin. Uudisrakennuksen valmistuttua Sorrilan tontille Naakka, Leppälä, Sassi ja Tietola jäävät kouluina lopullisesti historiaan. Henkilökuntaa koulussa on tulevaisuudessa noin 120 henkeä.

Sorrilan yhtenäiskoulu rakennetaan osoitteeseen Koulukatu 13, eli nykyisen koulurakennuksen paikalle.

Uudisrakennus yhdistetään yhdyskäytävällä tontilla sijaitsevaan pieneen kivikouluun, joka on rakennettu 1932. Lisäksi vuonna 1920 rakennettu vanha puukoulu jää paikalleen.

Uuteen koulurakennukseen tulee opetustilojen, ruokalan ja henkilökunnan tilojen lisäksi myös liikuntasali. Uudisrakennuksen koko on 9 765 bruttoneliömetriä. Koulurakennukseen on suunniteltu myös ilta- ja viikonloppukäyttöä, joka tukee erityyppistä harrastustoimintaa.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 32 835 000 euroa, josta Skanskan urakan osuus noin 28 miljoonaa.

Sorrilan koulun oikealla näkyvä vanha päärakennus puretaan ja se korvataan uudisrakennuksella. Koulu kuvattiin 3. joulukuuta 2021.

Sorrilan yhtenäiskoulun kokonaiskustannusarvio on liki 33 miljoonaa euroa

”Sorrilan yhtenäiskoulun rakentaminen jatkaa Valkeakosken kaupungin mittavia panostuksia koulu- ja varhaiskasvatusverkoston kehittämiseen. Kaupunki on viimeisen kymmenen vuoden ajan investoinut päiväkotien, koulujen ja vapaa-aikakeskuksen rakentamiseen yli 85 miljoonaa euroa”, Valkeakosken kaupunginjohtaja Minna Uschanoff kertoo tiedotteessa.

Vanhan koulurakennuksen purkaminen alkaa tammikuussa, ja varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa.

Sorrilan yhtenäiskoululle tavoitellaan tiedotteen mukaan vaativaa neljän tähden RTS-ympäristöluokitusta. Tämä näkyy muun muassa energiatehokkuusratkaisuissa sekä materiaalivalinnoissa.

Sorrilan koulun vasemmalla näkyvä kivitalo säilytetään ja yhdistetään yhdyskäytävällä uudisrakennukseen. Koulun piha kuvattiin 2. joulukuuta 2021.

Vuonna 1920 rakennettu vanha puukoulu jää paikalleen. Koulu kuvattiin 3. joulukuuta 2012.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut