Nokialle asennettiin vilkkuva riistavaroitusjärjestelmä

Nokialle asennettiin torstaina vilkkuva riistavaroitusjärjestelmä, jonka tarkoituksena on vähentää hirvieläinonnettomuuksia.

Nokialla pilotoidaan vilkkuvaa riistavaroitusjärjestelmää, jonka tarkoituksena autoilijoiden tarkkaavaisuuden lisääminen liikenteessä ja riistaeläinkolareiden vähentäminen. Vilkkuvat riistavaroitusjärjestelmät asennettiin torstaina.

16.12.2022 6:30

Aamulehti

Nokialla pilotoidaan uutta riistavaroitusjärjestelmää Turuntiellä Pohjanloukon ja Tynnyrkiventien välisellä tieosuudella. Kokeilun tavoitteena on autoilijoiden tarkkaavaisuuden lisääminen liikenteessä ja riistaeläinkolareiden vähentäminen.

Välkky-riistavaroitusjärjestelmän pilottihanke toteutetaan Pirkanmaan Ely-keskuksen, Suomen riistakeskuksen, Nokian kaupungin, kahden paikallisen metsästysseuran ja Innotrafik oy:n kanssa.

Riistavaroitusjärjestelmässä on kyse vilkkuvista varoitustauluista, jotka sijaitsevat kuuden kilometrin mittaisen tieosuuden molemmissa päissä.

Valotaulut ovat etäohjattavat ja ne ovat päällä aamu- ja iltahämärällä, jolloin hirvieläinkolarin riski on suurimmillaan.

Ensi vuoden alussa järjestelmässä otetaan käyttöön myös reaaliaikainen varoitus hirviaidan aukkokohdassa, jolloin autoilija saa ennakkoon varoituksen tielle tulevasta hirvestä.

Paikallisten riistanhoitoyhdistysten koordinoiman suurriistavirka-apu SRVA:n tehtävätilaston perusteella hirvikolarien määrä tieosuudella on pieni, mutta peura- ja kaurisonnettomuuksia on kuluvan vuoden aikana tapahtunut useita.

Vuosi sitten vastaava Välkky-riistavaroitusjärjestelmäpilotti käynnistyi Etelä-Pohjanmaalla. Pilotista kerättiin myös palautetta tienkäyttäjiltä, jotka kertoivat järjestelmästä olevan hyötyä.

Korjaus 16.12.2022 kello 12.53: Poistettu virheellinen tieto. Jutussa kerrottiin aikaisemmin virheellisesti, että tieosuudelle tulisi myös vaihtuva nopeusrajoitusmerkki. Tällaista ei ole tulossa. Jutusta on myös poistettu Pirkanmaan Ely-keskuksen liikenneturvallisuusasiantuntija Roosamari Leppälän sitaatti, jossa oli virheellisiä tietoja tarkemmista onnettomuuspaikoista ja onnettomuusmääristä. Pirkanmaan Ely-keskus tarkensi torstaina lähettämäänsä tiedotetta näiltä osin perjantaina näiltä osin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut