Oras Tynkkynen lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin: ”Päätös ei ollut kovin helppo”

Aiemmin 11 vuotta vihreiden kansanedustajana toiminut Oras Tynkkynen asettuu jälleen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Tynkkysen mukaan ratkaisu asettua ehdolle ei ollut tällä kertaa helppo.

”Olen miettinyt, että tämä yhdistelmä ulkopuolista näkökulmaa, mutta vahvaa poliittista kokemusta, on yhdistelmä, joka saattaisi olla erityinen vahvuus”, arvioi eduskuntavaaliehdokkaaksi asettuva Oras Tynkkynen. Hänet kuvattiin vihreiden kuntavaalivalvojaisissa Tampereella kesäkuussa 2021.

14.12.2022 15:38

Aamulehti

Tamperelainen Oras Tynkkynen asettuu Pirkanmaalta vihreiden ehdokkaaksi ensi kevään eduskuntavaaleihin. Tynkkynen vahvistaa asian Aamulehdelle keskiviikkona.

”Päätös ei ollut kovin helppo. Yllätyin siitä”, Tynkkynen kertoo. ”Olen miettinyt asiaa pitkään. Pyyntöjä on tullut paljon.”

Viimeisten kahdeksan vuoden aikana Tynkkynen on työskennellyt yrittäjänä ja vanhempana neuvonantajana Suomen itsenäisyyden juhlarahastossa Sitrassa. Hän on myös Tampereen kaupunginvaltuutettu.

Tynkkynen toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 2004–2015. Hän asettui ehdolle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa, mutta jäi varasijalle.

Lopullisessa ratkaisussa asettua ehdokkaaksi painoi Tynkkysen mukaan kaksi asiaa: se, miten vaikeat ajat ovat edessä ja se, miten repiväksi poliittinen keskustelu on muuttunut. Vaikeilla ajoilla Tynkkynen viittaa muun muassa sodan jatkumiseen Ukrainassa, ilmastokriisiin ja edessä olevaan julkisen talouden tasapainottamiseen.

”Ensin ajattelin, että nämä puhuisivat ehdolle asettumista vastaan, mutta sitten aloin ajatella, että asia on päinvastoin.”

Tynkkynen uskoo, että hänellä olisi annettavaa etenkin energiakriisin käsittelyyn, koska hän on nykyisessä työssään työskennellyt energiakriisin ratkaisujen parissa. Kansanedustajana Tynkkynen istui muun muassa eduskunnan talousvaliokunnassa ja uskoo, että tälle talousosaamiselle olisi käyttöä.

Vihreiden nykyisistä pirkanmaalaisista kansanedustajista Iiris Suomela on jo aiemmin ilmoittanut pyrkivänsä jatkokaudelle. Pitkään kansanedustaja toiminut Satu Hassi taas on kertonut, ettei hän lähde enää ehdolle.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa Pirkanmaan vaalipiiristä valitaan eduskuntaan yksi edustaja lisää eli paikkamäärä nousee 20:een. Eduskuntavaalit pidetään 2. huhtikuuta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut