Oriveden toinenkin putkivuoto on korjattu – rikot tulivat saneerausta odottavaan putkeen

Orivedellä rikkoutui lauantaina sama linja kahdesta kohtaa.

10.12.2022 8:39 | Päivitetty 10.12.2022 21:40

Aamulehti

Orivedellä havaittu uusi vuoto vesiputkessa Asematiellä on saatu korjattua. Oriveden kaupunki tiedottaa, että vedessä voi putkirikon jäljiltä olla samentumaa.

Orivedellä oli samassa vesijohtolinjassa kaksi erillistä vuotoa lauantaina. Ensimmäinen vika tuli ilmi aamulla ja saatiin iltapäivään mennessä. Toinen vuoto tuli noin viiden aikaan illalla samaan putkeen eri kohtaan.

Kunnallistekniikan päällikkö Mika Kuivanen kertoi viiden jälkeen, että uusi vuoto on metrin päässä entisestä vuotokohdasta. ”Se on vanha himaniittilinja, ilmeisesti siellä on jotain jännitystä.”

Tuolloin korjausryhmä oli tulossa paikalle. Ilman vettä oli noin kymmenen kotitaloutta Saarentiellä.

Kuivanen sanoo, että vesijohtolinja on ensi kesän saneerausohjelmassa.

Ensimmäinen vuoto aamulla

Jo aiemmin lauantaina vuoto vesiputkistossa haittasi lauantaina vedenjakelua Orivedellä. Vuodon vuoksi vettä ei aamun ja aamupäivän aikana saatu toimitettua kaikille kotitalouksille aseman seudulla ja Oriveden eteläisellä alueella.

Orivesi tiedotti viasta ja korjaustöiden alkamisesta lauantaina aamulla. Kello 14 aikaan kerrottiin, että vesijohtorikko oli saatu korjattua.

”Vettä voidaan taas toimittaa asiakkaille normaalisti. Verkostossa saattaa olla samentumaa, joka poistuu vettä juoksuttamalla”, Oriveden kaupunki kertoi verkkosivuillaan iltapäivällä.

Vuodon vuoksi vedenjakelussa oli häiriöitä Laitamontiellä, Kangasalantiellä, Eräjärventiellä ja Asematiellä. Katkon arvioitiin koskevan aamun aikana yhtä rivitaloa ja 20–30 omakotitaloa.

Päivitys kello 17.27: Lisätty tieto uudesta vuodosta ja kunnallistekniikan päällikön kommentit.

Päivitys kello 21.37 Vuoto on saatu korjattua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut