Kriisistä toipuva Pirkanmaan hoitokoti saa vakinaisen hallituksen ja uusia jäseniä – tässä uudet nimet

Hoitokoti tarvitsi elokuussa nopeasti väliaikaisen hallituksen sen jälkeen, kun hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja yksi jäsen irtisanoutuivat hoitokodin johtajan perässä.

Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön väliaikaisen hallituksen puheenjohtaja Markku Virkamäki on valmis jatkamaan uudenkin hallituksen johdossa.

9.12.2022 16:27

Aamulehti

Saattohoitoa tarjoavalle Pirkanmaan hoitokodille on nimitetty uusi hallitus. Se korvaa vuoden alusta alkaen väliaikaisen hallituksen, joka nimettiin kriisin ravistelemaan hoitokotiin viime elokuussa.

Pirkanmaan hoitokotisäätiön toiminnasta vastaa Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön hallitus. Perjantaina 9. joulukuuta tehtyjen valintojen tuloksena hallitukseen tulevat uusina jäseninä ikäihmisten hoivakotipalveluja tarjoavan Hyvänolon Elämänpuu -yhtiön toimitusjohtaja Sirpa Pursiainen sekä Johanneksen klinikan erikoislääkäri Mauri Jussila. Jussila on toiminut tähän asti Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön valtuuskunnassa ja siirtyy sieltä nyt säätiön hallitukseen.

Väliaikaisen hallituksen ja todennäköisesti myös uuden hallituksen puheenjohtajana toimii Kehitysvammaisten Palvelusäätiön entinen pitkäaikainen toimitusjohtaja Markku Virkamäki.

Lue lisää: Kriisille päätös: Pirkanmaan hoitokodin johtaja irtisanoutui, osa hallituksesta eroaa

Lisäksi Syöpäpotilaiden hoitokotisäätiön hallitukseen kuuluvat Pirkanmaan hyvinvointialueen konsernipalvelujohtaja Juhani Sand ja Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasielunhoidon johtaja Mika Kallunki. He kuuluvat nykyiseen väliaikaiseenkin hallitukseen. Pirkanmaan hyvinvointialue päättää hallituksen nykyisen jäsenen, ylihoitaja Kaija Leinon jatkosta. Aikataulusyistä tämä valinta tehdään myöhemmin.

Lue lisää: Pirkanmaan hoitokodin uudeksi johtajaksi valittiin entinen työntekijä – Hanna Hävölä irtisanoutui saman kriisin aikana, jonka jälkiä hän nyt alkaa korjata

Kaksi poistuu hallituksesta

Hallituksesta takaisin valtuuskuntaan palaavat Satu Ahlman-Kovanen ja Anne-Mari Jussila. He siirtyivät elokuussa valtuuskunnasta väliaikaiseen hallitukseen, koska vajaalukuiseksi jäänyttä hallitusta piti nopeasti täydentää.

Hallituksesta tuli vajaalukuinen, kun sen silloinen puheenjohtaja Anne Lindfors, varapuheenjohtaja Leena Lehtonen ja hallituksen jäsen Tommi Rasila elokuussa irtisanoutuivat samassa yhteydessä kuin hoivakodin johtaja Anu Kartovaarakin.

Tampereella toimiva 24-paikkainen Pirkanmaan hoitokoti tarjoaa vaativan erityistason saattohoitoa. Hoitokodissa oli johtamiseen ja ilmapiirin liittyvä kriisi, joka kärjistyi viime heinä-elokuussa johtajan eroon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut