Kangasalan Sorolan montussa pääsee jo hiihtämään – myös Ylöjärven Räikän latupohjat teossa

Ylöjärvellä tykkilumen teko keskeytyi muutamaksi päiväksi, kun lumetusjärjestelmän vesipumppu meni rikki.

Kangasalan Sorolan montussa on tänä vuonna ensi kertaa säilölumesta tehty ensilumenlatu. 27. joulukuuta 2020 otetussa kuvassa Sorolan montussa hiihdettiin lyhyellä tykkilumiladulla.

9.12.2022 16:20

Aamulehti

Kangasalan Sorolan montun virkistysalueella pääsee jo hiihtämään säilölumesta tehtyä latua pitkin. Ensilumenladulle kertyy mittaa 1,2 kilometriä, kun tekee edestakaisen kierroksen

Kangasalan kaupunki pääsi tänä vuonna ensimmäistä kertaa tekemään hiihtolatuja säilölumesta. Lumen varastointi onnistui hyvin Sorolan montun virkistysalueella. Ensilumenladun tekeminen voitiin aloittaa marras–joulukuun vaihteessa.

Parhaillaan jatketaan ladun tekemistä säilölumesta Sorolasta Kyötikkälän urheilukeskuksen suuntaan. Ensilumenlatu Kyötikkälään valmistuu arvioidusti kuluvan viikon eli viikon 49 loppuun mennessä. Kyötikkälän kentälle tehdään myös tasamaan latu kun luonnonlunta saadaan tarpeeksi.

Lue lisää: Kaupissa voi jo hiihtää, tällainen on reitti nyt ja ensi viikolla – Suolijärven ladun kiertoreitti muuttuu, vuoreslaisille uusi latuyhteys

Ylöjärvellä jatketaan

Ylöjärvellä tykkilumen teko alkoi Räikän rannassa perjantaina 2. joulukuuta. Vesijärjestelmän syöttöpumppu kuitenkin rikkoutui maanantaina 5. joulukuuta, ja tykkilumen teko keskeytyi.

Pumppu on saatu korjattua ja lumetusta päästiin jatkamaan perjantaina. Pakkasten ansiosta olosuhteet lumetukselle ovat nyt otolliset. Parhaillaan tehdään latupohjia. Jos kaikki menee suunnitellusti, latu on valmis ja hiihtämään pääsee jo ensi viikolla eli viikolla 50.

Räikän tykkilumilatu sijaitsee Ylöjärven kaupungintalon takana Räikänpuistossa. Latu on pisimmillään noin 1,6 kilometriä.

Lempäälässä Hakkarin tykkilumenlatu avattiin jo 23. marraskuuta. Hiihtämään pääsee myös Valkeakoskella Korkeakankaan ensilumenladulla sekä Tampereen Kaupin urheilupuistossa säilölumenladulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut