Tampereella on avoinna 12 luistelukenttää ja muuallakin useita – ainakin nämä kentät ovat jo auki

Kävimme läpi Pirkanmaan kuntien luistelukenttien tilanteen. Sastamalassa auki on yhdeksän kenttää tai kaukaloa ja Akaassakin kolme.

Sorsapuiston tekojää avautui ensimmäisenä 28. marraskuuta.

10.12.2022 7:39

Aamulehti

Tampereella on avattu yhteensä 12 luistelukenttää ja kaukaloa. Lisäksi jäädytystä tehdään kovaa tahtia, ja työt ovat kesken 35 luistelupaikassa.

Tampereen Infran viheralueiden kunnossapidon työpäällikkö Teemu Kylmäkoski kertoo, että kenttien jäädytysjärjestykseen vaikuttaa alueellinen tasapuolisuus. Tavoite on, että kenttiä olisi tasapuolisesti käytössä ympäri kaupunkia. Lisäksi esimerkiksi koulujen kentät ja kaukalot ovat listan kärkipäässä.

Tekojäät Koulukadulla ja Sorsapuistossa houkuttelevat luistelijoita kauempaakin, ja ne avautuvatkin ensimmäisenä.

Lue lisää: Sorsapuiston tekojään aukioloajat herättävät hämmennystä – Tämä juttu vääntää rautalangasta, kuka saa luistella ja milloin

Yhteensä kenttiä on yli 150. Tampereen Infran kunnossapitovastuulle kuuluu näistä suurin osa. Osaa pitää kunnossa kaupungin liikuntapalvelut.

Luistelukenttien kunnossapito työllistää paljon. ”Meillä on viherkunnossapidossa 60 työntekijää ja yksi talvityökohde ovat luistelukentät. Koko työpanos ei mene luistelukentille, mutta suuri osa menee.”

Kulunut talvi on ollut jäädytyksen näkökulmasta hyvä: vaikka pakkasta voisi olla enemmänkin, satanut lumi on voitu tampata kentän pohjaksi ja keli on pysynyt miinuksella.

Kylmäkoski sanoo, että kentistä mahdollisimman suuri osa pyritään saamaan kuntoon ennen joulua. ”Mahdollisesti pukinkonttiin tulee talviliikuntavälineitä. Olisihan se kiva, että niitä pääsisi kentille koettamaan.”

Ajantasaiset tiedot päivittyvät ulkoilun olosuhdepalveluun, jonka löytää Tampereen kaupungin verkkosivuilta.

Lue lisää: Sorsapuiston ja Koulukadun jäät ovat nyt auki Tampereella – ”Täällä pääsee aina pelaamaan, vaikkei paikalla ole tuttuja”

Pirkanmaalla useita kenttiä auki

Myös muualla Pirkanmaalla pääsee jo luistelemaan. Esimerkiksi Sastamalassa on avoinna yhdeksän kenttää ja kaukaloa eri puolilla kaupunkia. Akaassa on auki kaksi kenttää ja kaukalo. Useammassa kunnassa on avoinna yksi kenttä.

Pirkkalan kunnan sivujen mukaan yksi kentistä on puolittain luistelukunnossa ja merkitty karttaan tyydyttäväkuntoiseksi.

Pirkanmaa

Avoinna olevia luistelupaikkoja

Tiedot on poimittu kuntien sivuilta 9. joulukuuta. Jos kuntaa ei ole listalla, luistelukenttiä ei ole vielä avattu tai tietoa ei löytynyt kunnan sivuilta.

Puuttuuko joku kenttä listalta? Voit vinkata avoinna olevista luistelukentistä muille lukijoille artikkelin kommenteissa.

Tampere

Luistelukentät: Härmälänpuisto, Kaupin Käpytie, Lamminpään koulu, Multisilta, Peltolammin koulu, Perkiönpuisto, Rautaharkonpuisto, Sorsapuiston tekojää ja Tuomaanpuisto.

Kaukalot: Koulukatu ja Sorsapuisto.

Muu Pirkanmaa

Akaa: Tekojää Toijalan keskusurheilukentän vieressä, Savolan kenttä ja kaukalo.

Nokia: Keskuskentän kaukalo ja luistelukenttä. Menkalassa kaukalo.

Ylöjärvi: Takamaan luistelukenttä.

Lempäälä: Lastusten koulun luistelualue.

Pirkkala: Hyrsingin koulun avojää ja kaukalo, kunto tyydyttävä.

Punkalaidun: Vartiolan alakenttä luistelukelpoinen.

Pälkäne: Haanloukkaan tekojää, vuorot voi tarkastaa kunnan verkkosivuilta.

Sastamala: Hopun kaukalo, Äetsän koulun kaukalo, Pehulan koulun kaukalo, Kiikan koulun kaukalo, Honkolan kaukalo, Häijään koulun kaukalo, Suodennimen koulun kenttä, Toukolan koulun kaukalo ja Uotsolan koulun kaukalo.

Urjala: Laukeelan kaukalo.

Valkeakoski: Honkatien kenttä.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut