Joulukuusi ei enää häviä pihasta ilman lisämaksua joulun jälkeen: kuuset kerätään ilmaiseksi vain yhdellä alueella Tampereella

Joulukuusien keräys kotipihasta muuttuu maksulliseksi myös biojäteasiakkaille. Vielä viime vuonna Pirkanmaan jätehuolto keräsi maksutta asiakkailtaan 27 400 joulukuusta.

Pois heitettyjä joulukuusia roskakatoksen vieressä Lempäälän Hakkarissa loppiaisena 2022.

2.12.2022 13:34

Aamulehti

Pirkanmaan jätehuolto kerää joulukuuset jäteastioiden vierestä alkuvuoden 2023 aikana. Keräys on jatkossa maksullista myös biojäteasiakkaille, Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa. Vielä viime vuonna Pirkanmaan jätehuolto keräsi maksutta asiakkailtaan 27 400 joulukuusta.

Kuuset kerätään tammikuussa lisäjätteen hinnalla, joka on 5,51–8,29 euroa per kuusi. Tampereen lisäksi pienin 5,51 euron taksa on Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä ja Pirkkalassa. Kaikkien kuntien hinnat löytyvät täältä.

Tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan jätehuollosta sanoo tiedotteessa, että kuusien keräämisestä peritään maksu, koska niiden kuljetuksen ja käsittelyn kustannukset ovat nousseet. Kuuset noudetaan erillisellä keräyskierroksella, jonka jälkeen ne haketetaan ja kierrätetään biolaitos Biomyllyssä Nokialla biokaasuksi ja lannoitteeksi.

Jos kiinteistöllä ei ole biojätteen keräystä, kuusen voi tuoda sekajäteastian vierelle. Tällöin kuuset päätyvät Tammervoiman hyötyvoimalaan, jossa niistä tehdään kaukolämpöä ja sähköä. Sekajätteeseen laitetuista kuusista on jo aiempinakin vuosina mennyt lisäjätemaksu.

Kuusi on vietävä jäteastian vierelle viimeistään perjantaina 13. tammikuuta. Kuusia kerätään jäteauton kyytiin useassa erässä alkuvuoden aikana.

Vuoreksen putkikeräysalueella joulukuuset voi viedä entiseen tapaan niiden omille keräyspaikoille. Kuusien keräys sisältyy putkikeräyksen vuosimaksuun.

Joulukuusen voi viedä maksutta risujen keräyspisteelle Koukkujärven jätekeskukseen Nokialle ja Tarastenjärven jätekeskukseen Tampereelle.

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut