Laskettelukausi alkaa lauantaina sekä Himoksella että Sappeessa – Näin paljon liput maksavat lähiseudun rinteissä

Hiihtokeskusalan neuvotteluiden kariutuminen ja sitä seuraava lakko ei koske Himosta tai pirkanmaalaisia hiihtokeskuksia.

Himoksella on ensi lauantaina auki ainakin kaksi pidempää rinnettä ja kolme pienempää lasten rinnettä. Kuva joulukuulta 2021.

29.11.2022 20:16

Aamulehti

Sekä Jämsän Himoksen että Pälkäneen Sappeen laskettelukaudet alkavat tämän viikon lauantaina 3. joulukuuta.

Himoksella on lauantaina auki ainakin kaksi pidempää rinnettä ja kolme pienempää lasten rinnettä. Muiden rinteiden lumetus jatkuu edelleen säiden salliessa. Päivälippu kassalta ostettuna maksaa 46 euroa. Viime vuonna Himoksen laskettelukausi alkoi päivää myöhemmin 4. joulukuuta.

Sappeen rinteistä käytössä on lauantaina päärinne sekä yksi lastenrinne. Hissejä on auki kolme. Viime vuonna Sappeen laskettelukausi alkoi 4. joulukuuta. Tämän vuoden lumetus rinteillä alkoi 18. marraskuuta.

Sappeen matkailukeskuksen liiketoimintajohtaja Kosti Puurunen kertoo tiedotteessa, että rinteitä aukeaa lisää jo joulukuun toisena viikonloppuna, jos sääolosuhteet sallivat. Puurusen mukaan kausikorttien ennakkomyynti on käynyt erittäin hyvällä tasolla ennen kauden avausta. Kortteja on myyty noin 12 300 kappaletta. Päivälippu kassalta ostettuna maksaa 47 euroa.

Sappeen perherinteisiin on täksi kaudeksi rakennettu uusi sompahissi. Lisäksi lumitykkejä on vaihdettu energiatehokkaampiin malleihin.

Ellivuori pysyy vielä ensi viikonlopun kiinni

Sastamalan Ellivuoressa ei lasketella vielä tulevana viikonloppuna. Rinteiden lumetus jatkuu perjantaina ja jos pakkassäät pysyvät, joulukuun toisena viikonloppuna voidaan päästä jo laskettelemaan, kertoo toiminnanjohtaja Esa Ropponen.

Ellivuoressa on parannettu täksi talveksi parkkipaikkaa ja lumetusjärjestelmää, Ropponen sanoo. Päivälippu kassalta ostettuna maksaa 40 euroa.

Tampereen Mustavuoren laskettelurinteen avautumisesta ei ole vielä tietoa. Rinteen lumetus alkoi viime viikolla. Rinteet ovat auenneet yleensä ennen joulua. Päivälippu kassalta ostettuna maksaa tänä talvena 30 euroa.

Hiihtokeskusalan neuvotteluiden kariutuminen ja sitä seuraava lakko ei koske Himosta tai pirkanmaalaisia hiihtokeskuksia. Työnseisaus koskee Rukakeskusta, Pyhätunturia, Leviä, Vuokatin ja Tahkon rinteitä sekä Yllästä. Palvelualojen ammattiliiton (PAM) ilmoittama lakko alkaa 1. joulukuuta kello 16 ja kestää 3. joulukuuta kello 23.59.

Lue lisää: Talvi tulee: Ensimmäinen latu aukeaa Pirkanmaalla jo keskiviikkona ja luistelemaankin päästään ihan pian

Oikaisu 29.11.2022 kello 21.00: Vuonna 2021 Sappeen rinteen aukesivat 4. joulukuuta. Jutussa mainittu 19.11. oli vuoden 2020 avajaispäivä.

Oikaisu 30.11.2022 kello 14.44: Korjattu Sappeen myytyjen kausikorttien määrä. Oikea määrä on noin 12 300, ei 3 000.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut