Katso tästä jutusta Pirkanmaan ehdokkaat eduskuntavaaleihin

Puolueiden ehdokaslistat ovat jo täyttymässä. Listaamme tähän juttuun Pirkanmaan ehdokkaat kevään 2023 eduskuntavaaleihin.

Kuva on vuoden 2019 kampanjoinnista Tampereen Keskustorilla. Vasemmalta Vilhartti Hanhilahti (kesk.), Sanna Marin (sd.), Veijo Niemi (ps.), Anna-Kaisa Ikonen (kok.), Kauko Turunen (kd.) ja Iiris Suomela (vihr.)

29.11.2022 15:47 | Päivitetty 17.1. 15:41

Aamulehti

Aamulehti kokoaa tähän juttuun pirkanmaalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden nimiä sitä mukaa kun ehdokasasettelu etenee.

Tällä hetkellä, kun vaaleihin on aikaa noin neljä kuukautta, osa puolueista on julkistanut jo täydet 20 ehdokkaan listat. Ensi kevään vaaleissa Pirkanmaalta valitaan eduskuntaan yksi edustaja enemmän kuin aiemmin. Vaalipiirin paikkamäärä riippuu siitä, kuinka paljon vaalipiirissä asuu Suomen kansalaisia.

Alla olevista taulukoista löydät Pirkanmaan vaalipiirin ehdokkaita kaikista niistä puolueista, joilla on ollut edustaja tai edustajia eduskunnassa tällä vaalikaudella. Aamulehti julkaisee kaikkien puolueiden lopulliset ehdokaslistat viimeistään sitten kun ehdokasasettelu on vahvistettu maaliskuussa 2023.

Tällä hetkellä 20 ehdokasta ovat nimenneet sdp ja perussuomalaiset. Vihreiden listalla on 18 ehdokasta, samoin vasemmistoliiton listalla on 18 ehdokasta. Kokoomuksella on 17 ja keskustalla 13 ehdokasta nimettynä. Kristillisdemokraattien listalla on tällä hetkellä 11 ehdokasta. Ehdokasnumerot lisätään juttuun myöhemmin. Vuoden 2023 eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina huhtikuun 2. päivä.

Puolueet ovat alla siinä järjestyksessä, miten ne menestyivät edellisissä eduskuntavaaleissa Pirkanmaalla.

Sdp

Kokoomus

Perussuomalaiset

Vihreät

Keskusta

Vasemmistoliitto

Kristillisdemokraatit

Oikaisu 29.11.2022 kello 16.38: Kokoomuksen listassa oli yhden ehdokkaan nimi väärin. Kokoomuksen ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa on Katri Virkkunen, ei Kari Virkkunen.

Oikaisu 8.12.2022 kello 16.58: Korjattu Ida Leinon (kok.) koulutustieto. Jutussa luki aiemmin KTM, joka tarkoittaa kauppatieteiden maisteria. Leino on kasvatustieteen maisteri.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut