Uutta tietoa Pälkäneen liikenneonnettomuudesta: yksi kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti

Poliisin mukaan kuollut ja loukkaantuneet olivat törmäyshetkellä ulkona.

Onnettomuuspaikka on Pälkäneellä Hämeenlinnaan haarautuvan 57-tien jälkeen. Kiertoreitti kulki 57-tietä ja Alvettulantietä pitkin, kun 12-tie oli suljettuna liikenteeltä.

27.11.2022 17:42 | Päivitetty 28.11.2022 8:51

Aamulehti

Pälkäneellä sunnuntaina kello 17 jälkeen sattuneessa kolarissa kuoli yksi ihminen ja loukkaantui toinen vakavasti. Onnettomuus tapahtui valtatiellä 12 ja siinä olivat osallisina henkilöauto sekä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä. Alustavien tietojen mukaan henkilöauto törmäsi pakettiauton perävaunuun tilanteessa, jossa pakettiauto oli pysähdyksissä ajokaistalla.

Rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi kertoo, että tapahtuma-aikaan oli pimeää, tie oli loskainen ja osittain jäinen. Hänen mukaansa pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä oli pysähdyksissä tien reunassa. Onnettomuuspaikalla on yksi kaista kumpaakin suuntaan.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan onnettomuus tapahtui 3,5 kilometriä Harhalasta Kyllön suuntaan.

Onnettomuudessa kuoli pakettiautossa matkustanut, 1960-luvulla syntynyt nainen ja loukkaantui niin ikään pakettiautossa ollut, 1980-luvulla syntynyt mies. Poliisin alustavien tietojen mukaan he seisoivat törmäyshetkellä ulkona, kertoo Sisä-Suomen poliisi tiedotteessa.

Olosuhteita selvitetään

Luhtaniemi sanoo, että tutkinta on vielä alkuvaiheessa, eikä vielä ole tarkkaa kuvaa esimerkiksi siitä, mihin kohtaan pakettiauton ja perävaunun yhdistelmää henkilöauto törmäsi. Selvityksessä on myös, miksi pakettiauton kuljettaja ja matkustaja olivat tulleet ulos autosta.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen.

Luhtaniemen mukaan paikalla on nopeusrajoitus 80 kilometriä tunnissa. ”Olosuhteita ja ajonopeuksia selvitetään. Mitään varmaa en pysty tässä vaiheessa sanomaan”, hän vastaa kysymykseen ajonopeudesta.

Henkilöauton kuljettaja ja matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan. Luhtaniemen mukaan heitä on alustavasti puhutettu, mutta ei vielä kuulusteltu. Hän sanoo, että vielä ei voi sanoa, milloin henkilöautossa olleita päästään kuulemaan.

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

Tie suljettuna tunteja

Tie 12 oli useita tunteja suljettuna liikenteeltä onnettomuuden vuoksi, ja se avattiin liikenteelle vasta kello 21 jälkeen.

Tilanne- ja johtokeskuksen päivystävän palomestarin Juha Seppälän mukaan pelastuslaitoksen yksiköt poistuivat onnettomuuspaikalta hieman 20.30 jälkeen. Paikalla oli neljä pelastuslaitoksen yksikköä.

Lisäys 28.11 kello 6.25: Täydennetty tiedot onnettomuuden uhreista ja tapahtumista.

Lisäys 28.11 kello 8:45 Lisätty rikoskomisario Tuomas Luhtaniemen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut