Sähköpääkeskus syttyi tuleen kaupan kellarissa Ikaalisten keskustassa, sankkaa savua tulvi sisälle – Kauppias: kukaan ei ehtinyt hengittää savua

Palo syttyi rakennuksen kellaritiloissa olevassa sähköpääkeskuksessa, josta savu levisi kaupan puolelle. Sammutustöissä oli 13 pelastuslaitoksen yksikköä. Kauppias arvioi kaupan pysyvän kiinni useita päiviä.

24.11. 18:59 | Päivitetty 24.11. 21:02

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos sammutti torstaina illalla tulipalon Ikaalisten keskustassa sijaitsevan K-marketin rakennuksen kellaritiloissa. Kellarissa olevassa parinkymmenen neliömetrin sähköpääkeskuksessa syttyi palo, joka levisi kaapelien läpivientien kautta myös sähköpääkeskuksen ulkopuolelle. Kellarissa on myös irtaimistovarastoja ja autosuoja, jossa oli palon aikana useita ajoneuvoja.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai automaattisen palohälytyksen kello 18:n jälkeen. Kun ensimmäinen yksikkö saapui paikalle ja huomasi palon uhkaavan levitä kellarista yläkertaan, paikalle hälytettiin lisää yksiköitä. Enimmillään sammutustöissä oli 13 pelastuslaitoksen yksikköä.

Kauppa tyhjennettiin nopeasti

K-market Keskustorin kauppias Jaana Alasentie kertoo, että rakennuksessa on kaupan lisäksi kuntosali ja kiinteistössä toimivien käytössä oleva iso autotalli, ei muita tiloja. Kun savua alkoi tulla kaupan sisälle kello 18:n jälkeen, kauppa tyhjennettiin välittömästi asiakkaista.

"Kun tämä on pieni kauppa, niin kaikki saatiin äkkiä ulos. Olimme itse ovilla, kun on kaksi sisäänkäyntiä, ettei kukaan päässyt enää sisälle.”

Alasentien mukaan kukaan kaupassa olleista ei ehtinyt hengittää savua. Kello 20 jälkeen paikalla oli kauppiaan mukaan paljon pelastajia. Kauppias arveli, että kauppa joudutaan pitämään kiinni jonkin aikaa palon takia.

”Ei saada tänään auki eikä viikonloppunakaan, se on aivan saletti. Savu meni niin sakeaksi.”

Päivystävä palomestari Juuso Nummela kertoi puoli yhdeksän jälkeen, että palo oli saatu sammumaan ja kiinteistön tuuletus oli käynnissä. Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja. Palon ajoneuvoille aiheuttamia vahinkoja ei vielä ole ehditty tutkimaan. Vaaraa palon leviämisestä rakennuksen ulkopuolelle ei Nummelan mukaan ollut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut