Mäntän jäähallissa sattui ammoniakkivuoto – Kaikki päivän vuorot peruttu, pelastuslaitoksen operaatio ohi

Liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahvenjärvi kertoo, että vuoto on sattunut jäähallin ulkopuolella olevassa kylmäkontissa. Ammoniakin haju pääsi leviämään halliin ilmastoinnin kautta.

24.11. 14:22 | Päivitetty 24.11. 17:35

Aamulehti

Mäntän jäähallissa eli Pihlajalinna-areenassa sattui torstaina iltapäivällä ammoniakkivuoto, jonka takia kaikki vuorot päivältä on peruttu.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen vaarallisen aineen onnettomuudesta Mänttä-Vilppulassa noin kello 14. Paikalle lähti 10 pelastuslaitoksen yksikköä.

Liikuntapalvelupäällikkö Jari Ahvenjärvi kertoo, että vuoto sattui jäähallin ulkopuolella olevassa kylmäkontissa, kun yksi tiiviste petti, jolloin 70 kiloa ammoniakkia pääsi ulos. Ammoniakin haju levisi halliin ilmastoinnin kautta.

Ammoniakkivuoto sattui jäähallin ulkopuolella olevassa kylmäkontissa.

Paikan päällä ollut Ahvenjärvi sanoo ennen kello kolmea, että tilanne on rauhallinen. Vuoto sattui ennen yleisövuoroa, eikä hallissa ollut sisällä kuin joitain ihmisiä. Hänen mukaansa ihmisiä ei ole vahingoittunut onnettomuudessa. Pelastuslaitos oli juuri aloittamassa ammoniakin siivousta.

Ammoniakkia käytetään jään jäädyttämiseen.

”Tänä iltana halliin ei pääse”, Ahvenjärvi sanoo. Halli tuuletetaan ja otetaan käyttöön, kun siihen saadaan huoltoyhtiöiltä lupa. Ahvenjärvi arvioi, että halli saadaan käyttöön jo perjantaina.

Koulu ja päiväkoti lähellä

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juuso Nummela kertoo kello 17:n jälkeen, että operaatio jäähallilla on pelastuslaitoksen osalta ohi ja halliyhtiö jatkaa siivousta.

Nummelan mukaan pelastuslaitos imeytti hallin laitetilasta öljyn ja ammoniakin seoksen ja jätti tilat tuulettumaan. Nummelan mukaan nykyaikaisissa jäähallin kylmäkoneissa on niin vähän ammoniakkia, että pahimmassakin tapauksessa lähiasutukselle olisi aiheutunut vain hajuhaittaa. Lähimmät rakennukset, joiden joukossa ovat myös koulu ja päiväkoti, ovat noin 100–200 metrin päässä jäähallista.

”Paikalle tulleet hallin edustajat tyhjensivät hallin ja informoivat läheisen koulun ja päiväkodin, että tällainen tilanne on päällä. Ei tarvinnut ruveta evakuoimaan.”

Nummelan mukaan laitetilassa ammoniakkipitoisuudet olivat suuret.

”Jos joku olisi ollut vuotohetkellä laitetilassa, niin tilanne olisi voinut olla tilanne vakavampi. Nyt tilanne ei ollut niin vaarallinen.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut