Tampereen naapurikunnassa on nyt menossa valtava muutos, joka ei jää ohikulkijoilta huomaamatta – Miksi Pirkkala haluaa rakentaa erikoisen korkeita tornitaloja?

Tampereen naapurikunnat Pirkkala, Nokia, Ylöjärvi, Kangasala ja Lempäälä rakentavat nyt keskustojaan uusiksi. Pirkkala suosii erityisen korkeaa rakentamista, muille riittää vähän matalampikin. Kävimme katsomassa, miltä näyttää Pirkkalan uusi tornitalo ja selvitimme, millaisiksi kehyskuntien keskustat nyt kehittyvät ja ketä niihin muuttaa.

Pirkkalan keskustaan on kohonnut noin 50 metriä korkea asuinkerrostalo. Se tuskin jää alueen ainoaksi korkeaksi rakennukseksi. Vieressä näkyy voimakkaan punainen kunnantalo.

4.12.2022 5:30

Aamulehti, Pirkkala

Pirkkalan Suupantietä ajaessa katse kiinnittyy paitsi kirkkaanpunaiseen kunnantaloon myös uuteen 16-kerroksiseen kerrostaloon. Yli 50 metrin korkeuteen nousevassa rakennuksessa on 107 asuntoa. Kerrostalo herättää huomiota, sillä ympäröivät talot ovat noin kymmenen asuinkerroksen verran matalammalla. Kyseessä on Pirkkalan keskustan ensimmäinen korkea asuinrakennus, mutta tuskin viimeinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut