Juupajoen kunnanjohtaja Jyri Lammela on irtisanoutunut – saa erokorvausta yli 36 000 euroa

Jyri Lammelan virantoimitusvelvollisuus päättyy 30. marraskuuta. Johtajasopimuksen mukainen erokorvaus maksetaan kunnanjohtajalle, jos hän on luottamuspulan vuoksi itse irtisanoutunut virastaan.

Juupajoen kunnanjohtaja Jyri Lammela on irtisanoutunut virastaan.

23.11. 11:16

Juupajoen kunnanjohtaja Jyri Lammela on irtisanoutunut virastaan maanantaina 21. marraskuuta. Lammela aloitti virassaan lokakuussa 2018.

Kunnanhallituksen pöytäkirjan mukaan kunnanjohtajan irtisanoutumisaika on kaksi kuukautta. Juupajoen kunnan ja kunnanjohtaja Lammelan välisen valtuuston toukokuussa hyväksymän kunnanjohtajasopimuksen mukaan Lammelan virkasuhde päättyy 22. tammikuuta 2023 ja virantoimitusvelvollisuus 30. marraskuuta 2022.

Ennen virkasuhteen päättymistä kunnanjohtaja pitää vuoden 2022 pitämättömät vuosilomat, joita on 14 päivää. Kunta maksaa kertyneet vuoden 2023 vuosilomat kunnanjohtajalle lomakorvauksena kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan erokorvauksen maksun yhteydessä.

Johtajasopimuksen mukainen erokorvaus eli kuuden kuukauden palkka maksetaan kertaluonteisesti tammikuussa 2023. Lammelan kuukausipalkka on johtajasopimuksen mukaan 6 134 euroa eli erokorvaus on kokonaisuudessaan 36 804 euroa.

Kunnan ja Lammelan välisessä johtajasopimuksessa todetaan, että jos luottamuspulan vuoksi on käynnistetty kunnanjohtajan irtisanomismenettely, maksetaan kunnanjohtajalle normaalin irtisanomisajan palkan lisäksi 6 kuukauden palkkaa vastaava siirtymäkorvaus hänen itse irtisanoutuessaan virastaan. Muussa tapauksessa irtisanomisaika on kunta-alan yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukainen.

KMV-lehden tavoittama Lammela eikä kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rae halunneet kommentoida asiaa enempää.

Kunnanjohtajan tehtäviä hoitaa 1. joulukuuta alkaen omien tehtäviensä ohessa hyvinvointijohtaja Anne Tuovila.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut