Sähkön siirtolasku voi pian nousta Tampereella etenkin paljon sähköä kuluttavilla – Tampereen sähköverkko suunnittelee hinnoitteluun uudistusta

Caruna ilmoitti siirtomaksujen noususta. Elenia, Leppäkosken sähkö ja Tampereen sähköverkko eivät tällä hetkellä suunnittele hinnankorotuksia jakelumaksuihin. Hinnoittelun uudistus voi nostaa Tampereen sähköverkon asiakkaiden hintoja ensi vuonna.

Tampereen Sähköverkon toimitusjohtaja Petri Sihvo sanoo, että hinnankorotuksia sähkönjakeluun ei ole suunnitteilla. Sihvo kuvattiin 19. lokakuuta Tampereen sähkölaitoksen Lämpötalon pohjoispäähän maalatun muraalin edessä.

22.11. 16:55

Aamulehti

Kuluttaja maksaa sähkölaskussa energiasta, sen siirrosta ja laskussa on mukana myös veroja.

Sähkönjakeluyhtiö Caruna on ilmoittanut korottavansa siirtomaksujaan ensi vuoden alusta. Tampereen sähköverkko, Leppäkosken sähkö ja Elenia eivät suunnittele korotuksia.

Carunan ilmoituksen mukaan sen verolliset hinnat nousevat keskimäärin 3,9 prosenttia ja Caruna Espoon 2,9 prosenttia.

Lue lisää: Caruna nostaa sähkönjakelun hintoja – omakotiasukkaan hinta nousee yli 4,6 euroa kuussa

Lue lisää: Tamperelaiset Lindgrenit saivat yli 40 euron sähkölaskun asunnosta, jossa sähköä ei kulunut käytännössä lainkaan – Voiko sähkölaskulta mitenkään välttyä?

Lue lisää: Tämä mies järkytti tamperelaisia kertomalla mahdollisista laajoista sähkökatkoista – Tampereen Sähköverkon johtaja kertoo nyt, kuinka isoa sähkölaskua itse odottaa talvella

Tampereen sähköverkko oy ei suunnittele hintojen korotuksia tällä hetkellä. Toimitusjohtaja Petri Sihvo sanoo, että tulossa on sähkönjakelun hintarakenneremontti, siinä yhteydessä voi tulla hinnankorotuksia. Rakenneremontti tullee ennen kesää.

Tampereen sähköverkko toimii jakeluverkon haltijana pääosin Tampereen alueella.

Sihvon mukaan hinnoitteluun tulee mukaan tehokomponentti eli paljon sähköä käyttävä maksaa enemmän kuin vähän kuluttava.

Hinnoittelun rakennemuutos voi nostaa hintoja osalla asiakkaista.

Elenia ja Leppäkoski eivät nosta

Leppäkosken sähkön toimitusjohtaja Juha Koskinen sanoo, että jakelun hinnankorotussuunnitelmia ei nyt ole.

Yritys vastaa noin 30 000 asiakkaan sähkönjakelusta Pirkanmaalla ja Satakunnassa, muun muassa Ikaalisissa, Parkanossa ja Hämeenkyrössä.

Elenia oy:n toimitusjohtaja Tapani Liuhala sanoo, ettei hinnankorotuksia ole tällä hetkellä suunnitteilla. ”Noudatamme vakaata ja maltillista hinnoittelua, edellisen kerran hintoja nostettiin yli kolme vuotta sitten.”

Pirkanmaalla Elenia toimii 20 kunnassa. Ne ovat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Mikä?

Sähkön siirtomaksu

Verkkoyhtiö vastaa sähkön siirrosta.

Verkkoyhtiö on se, jonka alueella asiakas asuu.

Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa.

Verkkopalvelu sisältää sähkön toimituksen kotiin ja sähköverkkojen ylläpidon.

Sähköverkkoyhtiö ei voi nostaa hintoja yli 15 prosenttia edeltävän 12 kuukauden aikana keräämiinsä maksuihin verrattuna.

Energiavirasto valvoo maksujen kohtuullisuutta neljän vuoden jaksoissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut