Hämeenkyrön ohitustie avataan keskiviikkona, kiitos Saksasta saapuneen sillan laakerin

Kevyen liikenteen väylät aukeavat vasta tulevan puolen vuoden aikana. Viimeisetkin viimeistelyt valmistunevat syksyyn mennessä.

Hämeenkyrön upouusi ohitustie aukeaa pian liikenteelle, mikä lyhentää ajoaikaa noin kahdeksalla minuutilla.

22.11. 13:05 | Päivitetty 29.11. 9:13

Hämeenkyrönväylä aukeaa liikenteelle keskiviikkona 30. marraskuuta arviolta kello 12. Vielä lokakuussa projektin arvioitiin valmistuvan viikkoa aiemmin, mutta Valkjärven sillan rikkoutunut laakeri viivästytti avajaispäivää.

Lue lisää: Tältä näyttää pitkään odotettu Kolmostien oikaisu: pääsimme koeajamaan sen ennakkoon – 70 miljoonan euron tie valmistuu peräti vuoden etuajassa Hämeenkyröön

Laakeri asennetaan sillan molempiin päihin, ja se estää sillan rikkoutumisen sen laajentuessa tai supistuessa lämpötilan vaihdellessa.

Projektipäällikkö Akseli Nurmi Väylävirastolta kertoo, että Saksassa korjattavana ollut laakeri palasi työmaalle 18. marraskuuta. Laakerin asentamisen jälkeen siltaan tehtiin vielä tukivaluja, joiden on kuivuttava noin viikon ajan ennen kuin sillan voi avata liikenteelle.

”Kylmyys ei vaikuta kuivumisnopeuteen, sillä on olemassa pakkasbetonia, jota voi talvellakin valaa”, Nurmi sanoo.

Laakeria lukuun ottamatta Nurmi kertoi viikko ennen avaamista kaiken olevan kunnossa. Työmaalla viimeistellään yksittäisiä pieniä asioita.

”Kierrellään työmaa läpi ja tarkistetaan, että kaikki on tip top. Sitten aletaan tekemään järjestelyjä liikenteen avausta varten.”

Väylien viimeistelyt jäävät ensi vuodelle

Autoille tarkoitetut väylät aukeavat pääosin, mutta kevyen liikenteen väylät jäävät vielä työn alle. Nurmen mukaan niitä avautuu käytölle talven ja kevään aikana, ja viimeisetkin avataan todennäköisesti kesällä.

”Kevyen liikenteen väyliä päästään viimeistelemään vasta, kun saadaan isommat väylät avattua liikenteelle.”

Lisäksi Tampereen päässä hanketta valtatie kolmosella on pätkä, joka viimeistellään vasta ensi kesänä. Kohdassa on liitosalue, jossa neljä kaistaa kapenee kahdeksi. Liitosta siirretään muutamalla sadalla metrillä eteenpäin.

Liitos päätettiin rakentaa vasta myöhemmin, koska rakentaminen ensin yhdellä ja kesällä toisella tavalla ei olisi kannattavaa. Päällystystöitä ei pystytä tekemään enää talven alkamisen vuoksi.

Nurmi kertoo myös yhden Pappilanjoen rannassa sijaitsevan yksityistien aukeavan myöhemmin. Alueelle on järjestetty korvaava yhteys, joten tonteille pystyy tällä hetkellä kulkemaan.

Hankkeen on kokonaisuudessaan suunniteltu valmistuvan ensi syksynä. Nurmesta vaikuttaa siltä, että projekti valmistuu ajallaan.

Päivitys 29.11. kello 9.13: Päivitetty tieto, että väylä avataan keskiviikkona 30. marraskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut