Pirkanmaan työllisyystilanne on nyt paras kymmeneen vuoteen

Työllisyystilanne on parantunut entisestään Pirkanmaalla. Tilanteen odotetaan jatkuvan suotuisana, vaikka loppuvuodesta vauhti saattaa hidastua.

Tampereen keskusta kuvattiin kesällä 2020.

22.11. 9:14 | Päivitetty 22.11. 16:15

Aamulehti

Työttömien työnhakijoiden määrä Pirkanmaalla laski lähes 12 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna, kerrotaan Pirkanmaan ely-keskuksen julkaisemassa työllisyyskatsauksessa.

Työttömyysaste Pirkanmaalla oli lokakuussa 7,8 prosenttia. Syyskuussa työttömyysaste oli 7,9 ja elokuussa 8,1. Koko Suomessa työttömyysaste oli lokakuussa 6,7 prosenttia. Työttömiä oli Suomessa lokakuussa lähes saman verran kuin vuotta aiemmin.

Pirkanmaan työllisyystilanne on nyt parempi kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana, sanoo ennakointiasiantuntija Juha Salminen. Hänen mukaansa Pirkanmaan työllisyystilanteen odotetaan edelleen jatkuvan suotuisaan suuntaan, vaikka loppuvuodesta vauhti saattaa hieman hidastua.

Työllisyystilanne kunnissa

Pirkanmaalla oli lokakuussa yhteensä 19 523 työtöntä työnhakijaa. Heistä lomautettuina oli 800 henkilöä. Heidän määränsä laski viime vuodesta 45 prosenttia, mutta kasvoi 200 henkilöllä syyskuuhun verrattuna.

Matalin työttömyysaste 5,0 prosenttia oli Punkalaitumella. Korkein työttömyysaste eli 11,1 prosenttia oli Kuhmoisissa. Tampereen työttömyysaste oli 9,2 prosenttia.

Miesten osuus kaikista työttömistä työnhakijoista oli 56 prosenttia eli 10 864 henkilöä. Naisia oli työttömänä 8 659 henkilöä. Rakennetyöttömistä miehiä oli 58 prosenttia. Työttömyys koskettaa miehiä suhteellisesti enemmän.

Nuorten ja pitkäaikaistytöttömien työllisyystilanne jatkoi myönteistä kehitystään lokakuun tilastojen valossa.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon edelleen merkittävä määrä, yhteensä yli 9 700 kappaletta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut