Kaupungin vuokra-asuntoja oli edelleen aamulla kylmänä Nokialla – uusi järjestelmä saatiin asennettua iltapäivällä

Nokian Vuokrakotien asuntoja kylmeni viikonloppuna, kun kiertovesipumppu hajosi. Ainakin osa asunnoista oli edelleen maanantaina aamupäivällä kylminä.

Nokialla Notkotie 5:n asukkaat ovat kärvistelleet viikonlopun ajan kylmyydessä. Talojen kiertovesi­pumppu hajosi, ja sen seurauksena asuntojen lämpötila laski niin paljon, että osa asukkaista lähti kodeistaan evakkoon.

21.11. 11:30 | Päivitetty 21.11. 18:11

Nokian Vuokrakotien taloissa Notkotie 5:ssä oli edelleen kylmä maanantai-aamuna. Tontilla on useampi luhtitalorakennus, jotka kylmenivät viikonloppua vasten, kun talojen kiertovesipumppu hajosi.

Nokian Vuokrakodit on Nokian kaupungin omistama yhtiö. Sunnuntaina Nokian Vuokrakotien toimitusjohtaja Hanna Heinonen kommentoi, että lämmöt olisi saatu palautettua. Yksi talon asukkaista kuitenkin kertoo, että asunnossa oli maanantaiaamuna edelleen 16–17 astetta lämmintä.

”Ainakin meidän talo ja naapuritalo on kylmänä. Lämmintä vettä tulee, ja vessan pieni patteri on inasen lämmennyt, mutta muut patterit ovat kylminä.”

Asukas oli ostanut pienen lämmittimen, jolla oli lämmittänyt yöllä makuuhuonetta ja aamulla keittiötä. Hänen mukaansa olisi kohtuullista, että Nokian Vuokrakodit tulisi vuokranmaksussa asukkaita vastaan.

”Olen ymmärtänyt, että moni muukin on ostanut lämmittimiä tai sitten lämmittänyt niin, että on pistänyt hellan päälle ja luukun auki.”

Uusi pumppu asennettu

Toimitusjohtaja Heinonen kommentoi Nokian Uutisille maanantaina aamupäivällä, että uusi kiertovesipumppu saatiin hankittua maanantaiaamuna. Uusi pumppu asennetaan päivän aikana.

”Valitettavasti kyseenomaista laitetta ei ollut viikonloppuna saatavilla. Huolto teki koko viikonlopun töitä saadakseen varajärjestelmän toimimaan.”

Heinosen mukaan varajärjestelmä ei ole kuitenkaan yhtä tehokas kuin varsinainen kiertovesipumppu.

”On ollut haasteita saada se pysymään yllä, eli varmasti on ollut katkoja.”

Heinonen pahoittelee tilannetta.

”Tämä on tietysti tosi ikävä tilanne, mutta emme pystyneet sitä ennakoimaan.”

Heinonen viestitti maanantaina iltapäivällä, että laite oli saatu uusittua ja varajärjestelmä poistettua käytöstä. Lämmöt oli Heinosen mukaan saatu palautettua asuntoihin ja asukkaita oli tiedotettu asiasta tekstiviesteillä, asukassivuilla ja verkkosivuilla, Heinonen kirjoitti tekstiviestissä.

Tuleeko Nokian Vuokrakodit asukkaita vuokranmaksussa vastaan?

”Tarkastelemme kokonaistilannetta, kun saamme kokonaisuuden hoidettua ja laite saadaan kuntoon. Huoltoyhtiön kanssa käydään asia läpi, ja sitten käymme läpi tämänkin asian [vuokranmaksussa mahdollisen vastaantulon].”

Nokian Vuokrakodit sai asukkailta viikonloppuna kritiikkiä, sillä asukkaiden mukaan tilanteesta ei tiedotettu ja asiasta oli vaikea saada tietoa.

”Haluan korostaa, että huoltoyhtiön numero palvelee 24/7. Korostamme sitä, että jos on jokin ongelma asunnossa, niin aina pitää ottaa huoltoyhtiöön yhteyttä, koska sieltä se viesti tulee myös meille”, sanoo Heinonen.

Päivitys 21.11.2022 kello 18: Lisätty juttuun Hanna Heinoselta saadut tiedot, että uusi järjestelmä oli saatu asennettua ja lämmöt palautettua asukkaille. Muutettu jutun alun aikamuotoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut