Nokialainen Merus Power sai Pirkanmaan vientipalkinnon

Palkinto myönnetään yritykselle, joka suuntaa vahvasti kansainvälisyyteen, vientiin ja uusien markkinoiden avaamiseen.

Kari Tuomala johtaa vientipalkinnon saanutta Merus Poweria. Yhtiö listautui Helsingin pörssin First North -listalle vuonna 2018.

17.11. 21:10

Aamulehti

Nokialainen sähkönvarastointiin ja sähkönlaadun parantamiseen erikoistunut Merus Power oyj palkittiin torstaina Tampereen kauppakamarin ja Tampereen nuorkauppakamarin Pirkanmaan vientipalkinnolla.

Viime vuonna Helsingin pörssiin listautunut, vuonna 2008 perustettu Merus Power toimii pääasiassa kansainvälisillä markkinoilla. Yhtiön tuotteita ja ratkaisuja on toimitettu 60 maahan.

Esimerkiksi yhtiön viime vuoden 14,8 miljoonan euron liikevaihdosta noin 85 prosenttia syntyi viennistä.

”Sähkönlaatuliiketoiminta on erittäin kansainvälistä. Merus Power on born global -yritys, jonka päävientimarkkinat ovat Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Vihreän siirtymän ansiosta sähkövarastojen markkinat ovat avautumassa nyt myös kotimaassa”, yhtiön toimitusjohtaja Kari Tuomala sanoo tiedotteessa.

Päätoimipaikka Nokialla

Merus Powerin tuottamia sähkövarastoja käytetään yhtiön mukaan uusiutuvan energian kasvun mahdollistamiseen ja integrointiin valtakunnalliseen sähköverkkoon. Suodattimilla sen sijaan poistetaan sähköverkoissa esiintyviä häiriöitä, millä parannetaan energiatehokkuutta.

Yhtiön päätoimipaikka sijaitsee Nokialla, ja sillä on myyntitoimistot Helsingissä, Düsseldorfissa, Dubaissa ja Singaporessa. Yhtiön strategia perustuu Tuomalan mukaan voimakkaaseen kasvuun ja uusia markkinoita kartoitetaan jatkuvasti.

Tällä hetkellä yhtiössä työskentelee 75 henkilöä. Tänä vuonna on rekrytoitu 20 uutta työntekijää.

”Tampereen kaupunkiseutu on meille erittäin hyvä toimintaympäristö. Se on vetovoimainen ja tuottaa hyvin yhtiön osaamistarpeita vastaavaa työvoimaa”, kuvailee Tuomaala.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut