Pirkkalassa ensi viikolla suuri sotaharjoitus, hävittäjät taivaalla myös yöllä

Harjoitusalue sijaitsee Pirkkalan lentokentän ja sotilastukikohdan ympäristössä.

Ilmavoimien harjoitus on Satakunnan lennoston tämän vuoden pääsotaharjoitus ja se kestää yhdeksän päivää.

17.11. 6:00

Aamulehti

Pirkkalan tukikohdassa käynnistyy jopa 1 200 henkilön sotaharjoitus maanantaina 21. marraskuuta.

Ilmavoimien harjoitus on Satakunnan lennoston tämän vuoden pääsotaharjoitus, ja se kestää yhdeksän päivää 30. marraskuuta saakka. Siihen osallistuu varussotilaiden lisäksi kertausharjoituksiin osallistuvia reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa. Harjoitukseen osallistuvat sotilaat ovat Satakunnan lennoston lisäksi Karjalan prikaatista Kouvolasta ja Jääkäriprikaatista Lapista.

Kyseessä on niin kutsuttu loppusota, jossa testataan joulukuussa kotiutuvien varussotilaiden osaaminen. Pirkanmaan taivaalla lentää 26.–29. marraskuuta myös F18-hävittäjiä sekä Hawk-suihkuharjoituskoneita. Sunnuntaina ja maanantaina 27. ja 28. päivä koneet lentävät aina yhteen asti yöllä. Lennot suuntautuvat Tampereen ja Pirkkalan lisäksi Kokkolan ja Pietarsaaren sekä Seinäjoen ja Jyväskylän väliselle alueelle.

Puolustusvoimien mukaan Pirkkalan tukikohdan ympäristössä liikkuu runsaasti sotilasajoneuvoja koko harjoituksen ajan. Puolustusvoimat tiedotti lokakuussa ”tilapäisestä kiinteistöjen käyttämisestä” harjoitusalueella. Insinöörieverstiluutnantti Harri Saarinen kertoo, että kyseessä on lakiin pohjautuva lennoston komentajan oikeus, jota käytetään tavallisesti harjoitusalueiden määrittelyssä.

Kyseisessä lakikohdassa todetaan, että Puolustusvoimilla on oikeus käyttää tilapäisesti ”muita kuin pysyvässä käytössään olevia kiinteistöjä” harjoituksissa. Lain mukaan Puolustusvoimat ei kuitenkaan saa käyttää alueen asuinrakennuksia tai niiden pihoja.

Harjoitusalue sijaitsee lentokentän ympäristössä Hyttyskorpeen, Keskisenkulmaan, Vehkakorpeen, Hyrsinkiin, Tikkarinvuoreen, Kuokkakorpeen ja Seppälään rajoittuvalla alueella Pirkkalassa sekä Lempäälän puolella Kaitajärvenojaan, Kapittulansuohon, Hemminkiin, Paratiisinmäkeen ja Seppälään rajoittuvalla alueella.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut