Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin talousarvion maratonkokouksen päätteeksi – luvassa mittavia investointeja

Keskustelua yli 12-tuntisessa kokouksessa käytiin muun muassa Siltatien päiväkodin toteutustavasta ja varhaiskasvatuksen henkilöstömäärästä.

Ylöjärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupungin ensi vuoden talousarvion ja tulevien vuosien taloussuunnitelman maanantaina pitämässään kokouksessa.

15.11. 21:23

Aamulehti

Ylöjärven ensi vuoden talousarviossa ja tulevien vuosien taloussuunnitelmassa suunnataan rahaa erityisesti opetuksen ja varhaiskasvatuksen investointeihin. Kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion maanantaisessa kokouksessaan.

Yli 12-tuntiseksi venyneessä kokouksessa keskusteltiin erityisesti sivistykseen ja varhaiskasvatukseen liittyvistä henkilöstöresursseista, kertoo kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Katja Luojus (kok.).

”Valtuutetuilla oli selkeästi tarve käydä syvällistä ja laaja-alaista keskustelua henkilöstöresurssien suunnitelmasta vuoden 2023 osalta.”

Hyväksytty talousarvio sisältää 30 uutta vakanssia. Näistä varhaiskasvatukseen kohdentuu 16, peruskoulutukseen neljä ja vapaa-aikapalveluihin viisi.

Henkilöstöön esitettiin kokouksessa lisäyksiä, mutta ehdotukset eivät kuitenkaan äänestyksessä menneet läpi.

Luojuksen mukaan keskustelua käytiin kuitenkin hyvässä hengessä.

Mittava investointiohjelma

Ylöjärven kunnallisveroprosentti alenee ensi vuodelle 20,5 prosentista 7,86 prosenttiin, kun sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen siirtyy kunnilta hyvinvointialueille.

”Kunnan painopiste siirtyy sivistyksen ja hyvinvoinnin palveluiden tuottamiseen”, sanoo Luojus.

Esimerkiksi kiinteistöveroihin ei sen sijaan ole tulossa muutoksia.

Suurin yksittäinen investointi tulevina vuosina on Siltatien kouluhanke, johon osoitettiin talousesityksessä 18,3 miljoonaa euroa. Myös koulun pihalle kaavailtuun urheilukenttään osoitettiin 1,5 miljoonaa euroa.

Pitkä keskustelu valtuustossa käytiin myös Siltatien päiväkodin toteutustavasta. Päiväkoti päätettiin toteuttaa yksityisenä.

Myös Vuorentaustan yläkoulun saneeraukseen ja laajennukseen osoitettiin 12,4 miljoonaa euroa. Kurun uuden yhtenäiskoulun rakentaminen päätettiin toteuttaa siirtokelpoisen sijaan kiinteänä. Hankkeeseen osoitettiin 7,7 miljoonaa euroa.

Ylijäämäinen budjetti

Ylöjärven kaupungin budjetti puolittuu vuodesta 2022, kun sosiaali- ja terveyspalveluihin sekä pelastustoimeen liittyvät tehtävät ja rahat siirtyvät kunnilta hyvinvointialueelle.

Ylöjärven kaupungin nettomenot vuonna 2023 ovat talousarvion mukaan 92,2 miljoonaa euroa. Tilikauden ylijäämäksi muodostuu 2,3 miljoonaa euroa.

”Vuosi 2023 on kohtuullinen ylijäämän näkökulmasta, mutta suunnitteluvuodet 2024–2025 ovat erittäin haastavia investointien suuruuden vuoksi”, Luojus kommentoi.

Valtuuston kokouksessa hyväksyttiin myös Ylöjärven keskusta-alueelle suunnitellun Prisman asemakaava.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut