Sastamala alkaa vihdoin edistää uimahallin rakentamista – Tätä valtuuston historiallinen päätös tarkoittaa

Sastamalan kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen esitykseen uimahalli ei mahtunut, mutta valtuuston enemmistö mahdutti hankkeen mukaan.

Uimahalli on sijoitettu asemakaavan muutoksen havainnekuvissa kartassa näkyvälle paikalle Tampereentien varteen sairaalakampusta vastapäätä. Kaavamuutos valmistui tänä vuonna.

14.11. 19:40

Sastamalan kaupunki alkaa edistää uimahallin rakentamista ensi vuonna vuosikymmenten harkinnan jälkeen. Kaupunginvaltuusto käänsi kaupunginhallituksen esityksen päälaelleen maanantain talousarviokokouksessa ja kallistui uimahallin kannalle äänin 28–15.

Jo kaupunginhallituksessa uimahalli jakoi mielipiteet kahteen.

Sama toistui valtuustossa, kun Mauri Tuominen (sd.) esitti uimahallin suunnittelua ensi ja seuraavan vuoden aikana ja toteuttamista vuosina 2025 ja 2026.

Käytännössä kaupunginvaltuuston päätös tarkoittaa sitä, että Sastamalan kaupunki tekee ensi ja seuraavan vuoden aikana uimahallin hankesuunnitelman ja ajoittaa rakentamisen vuosille 2025–2026.

Hankesuunnittelun aikana selviää, millä tavalla Sastamala lähtee uimahallia rakentamaan ja mihin ja minkä kokoisena. Esillä ovat olleet muun muassa vaihtoehdot kaupungin omasta hankinnasta sekä leasing-toteutuksesta.

Uimahallia varten Sastamala kaavoitti tänä vuonna alueen Tampereentien varteen, Sylvään koulun ja sairaalan lähelle niin sanotulle Iisan pellolle.

Myös kustannukset tarkentuvat suunnitteluvaiheessa. Uimahallin alustavat kustannukset on arvioitu olevan 16 miljoonaa euroa ja vuosittaiset käyttökustannukset noin 1,5 miljoonaa euroa. Valtuustokäsittelyssä esille nousi useammassa puheenvuorossa, että uimahallihanke edellyttää joko veronkorotusta, leikkauksia tai molempia.

Sastamalan kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen alkuperäiseen esitykseen talousarviosta ja -suunnitelmasta uimahalli ei mahtunut.

Sastamalan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pertti Hakanen (kesk.) totesi äänestystuloksen selvittyä, että vaikka hankesuunnitelma pitää hyväksyttää valtuustossa, oli maanantainen päätös käytännössä jo rakennuspäätös.

”Näin sen mielsin. Se on hankkeen eduksi. Valmistaudun henkisesti siihen, että tämä oli rakennuspäätös”, Hakanen sanoi.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi samassa yhteydessä Sastamalan ensi vuoden talousarvioon 50 000 euron määrärahan uimahallin hankesuunnittelua varten. Hakasen mukaan läpimennyt esitys oli sellainen, että nykyinen valtuusto ehtii käsittelemään myös varsinaisen rakennuspäätöksen.

Uimahallin valmistumisen jälkeen selvitettäväksi tulee Hakasen mukaan se, miten käyttötalous järjestetään, tarvitaanko veronkorotuksia ja minkälaisia. Siihen vaikuttaa muun muassa kaupungin sen hetkinen taloustilanne kokonaisuudessaan.

Asemakaavan havainnekuvissa uimahalli on visioitu tämännäköiseksi.

Päivitys 14.11.2022 kello 20.18: Päivitetty Hakasen kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut