Tämä tiedetään Nokian suuresta rakennuspalosta: Pelkät materiaali­vahingot arviolta puoli miljoonaa euroa

Palopaikalta levisi ympäristöön savua ja hajuja vielä sunnuntaina. Pelastuslaitoksen mukaan jatkovartiointi on nyt luovutettu kiinteistön omistajalle.

13.11. 8:05 | Päivitetty 13.11. 19:13

Aamulehti

Nokian Juhansuonkadulla sijaitsevalla Revisol oy:n jätteenkierrätyslaitoksella lauantai-iltana syttynyt suuri rakennuspalo työllisti sammuttajia koko yön. Ennen iltakymmentä paikalle hälytettyjä pelastusyksiköitä oli paikalla enimmillään yli 20.

Palo syttyi 3 000 neliömetrin kokoisen rakennuksen osana olevassa, noin 30x40 metrin kokoissa hallissa. Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Juuso Nummela kertoi Aamulehdelle sunnuntaiaamuna, että hallissa oli useita pohjapinta-alaltaan yli 10x10 metrin jätekasoja, joiden korkeus oli kymmenisen metriä.

”Kun palokunta pääsi paikalle, palo oli levinnyt niin, että kaikki kasat ja ympäröivät rakenteet paloivat kattoa myöten.”

Pelastuslaitos sai rajattua palon niin, että se ei levinnyt hallista väliseinällä erotettuun muuhun rakennukseen. Pelastajat saivat estettyä palon leviämisen hallin ja muun rakennuksen välillä olevasta kuljettimen aukosta. Muu rakennus kärsi savuvahinkoja.

”Kun yrityksen edustajan kanssa keskustelin, materiaalivahingot ovat puolen miljoonan euron luokassa. Tuotannollisia vaikutuksia on vaikea arvioida.”

Savua ja hajua levisi vielä päivällä

Nummelan mukaan pelastuslaitos alkoi vähentämään sammutusyksiköitä palopaikalta kello kahden aikoihin sunnuntaina aamuyöllä. Kello viidestä lähtien paikalla oli kolme pelastuslaitoksen yksikköä. Halli tyhjennettiin kytevästä materiaalista kauhakuormaajaa ja kaivinkonetta apuna käyttäen. Hallissa on ollut puuhaketta ja muun muassa muovia sisältävää murskattua kierrätysmateriaalia.

Savut levisivät illalla Kolmostielle Kolmenkulman ABC:lle saakka. Aivan palopaikan lähellä ei ole asutusta.

”Savuhaitta pienenee koko ajan, mutta vielä voi aamupäivän aikana savuja ja hajuja tulla. Savunmuodostus on merkittävää, vaikka se ei palakaan vaan kytee.”

Paikalla ei ollut yrityksen henkilökuntaa, kun vartiointiliikkeen henkilö huomasi illalla palon, eli palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Palomestarin tietojen mukaan paikalla on tehty tuotannollista työtä edellisen kerran perjantaina.

Selvää syttymissyytä ei noussut esiin sammutustöiden aikana.

”Tuollaisessa kasassa yksittäinen kipinä voi kyteä viikkojakin. Kun se saa rauhassa kasvaa, niin jossain vaiheessa se syttyy.”

Pirkanmaan pelastuslaitoksen yksiköt olivat poistuneet paikalta kello 16:een mennessä. Päivystävä palomestari Juha Toivonen kertoi tuolloin, että enää palopaikalta ei pitäisi levitä savua ja hajuja. Jatkovartiointi on luovutettu kiinteistön omistajalle.

”Toivotaan, että palanut, tiivistetty ja sammutettu kasa ei enää pala. Toivotaan, että omistaja saa sen eteenpäin hakkeenpolttolaitokselle, jolloin palava hake tuottaa oikeaan paikkaan lämpöä”, Toivonen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut