Suuri rakennuspalo Nokialla, näin tapahtumat etenivät yöllä: Jätteenkierrätys­laitoksella mittavat vauriot, savu levisi laajalle alueelle

Pelastuslaitos sai hälytyksen ensin keskisuurena, mutta se muuttui nopeasti suureksi myöhään lauantai-iltana.

12.11. 22:22 | Päivitetty 13.11. 19:14

Aamulehti

Nokialla Juhansuonkadulla sijaitsevalla Revisol oy:n jätteenkierrätyslaitoksella syttyi suuri rakennuspalo myöhään lauantai-iltana. Rakennus on 3 000 neliömetrin suuruinen.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta kello 21.49. Se annettiin ensin keskisuurena, mutta muuttui nopeasti suureksi.

Aamulehti tavoitti Revisolin toimitusjohtajan Janne Haaviston kello 23.37 lauantaina. Hän oli silloin palopaikalla. ”Minulla on sellainen käsitys, että palon sammutus edistyy hyvin.”

Haaviston mukaan henkilövahinkoja ei ole sattunut.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Pekka Mutikainen kommentoi kello 23.40 Aamulehdelle, että hallissa palaa murskattua energiajätettä, puuhaketta ja rakenteita.

Paikalle hälytettiin yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä ja niistä suurin osa oli paikalla myöhään yöhön.

Kello puoli kahden aikaan sunnuntaiyönä Mutikainen kertoi, että palopaikalla oli käynnissä sammutusraivaus. Hallissa paloi tai kyti edelleen puuhakemateriaalia. Mutikaisen arvio oli, että aktiivinen sammutustyö kestää muutaman tunnin. Paikalla oli pelastuslaitoksen raivauskalustoa.

Merkittävin haitta yöllä ympäristöön oli savu, jota tulipalosta edelleen syntyi. Puuskittainen tuuli levitti savua Mutikaisen mukaan ympäristöön edelleen varsinkin Kolmenkulman suuntaan.

Halli ja sen sisällä olleet koneet ja laitteet kärsivät tulipalossa merkittäviä vahinkoja. Käytännössä paloalueella olleet rakenteet tuhoutuivat täysin käyttökelvottomiksi palon tai lämpövaurioiden takia.

Palon syttymissyystä ei ollut vielä yöllä tietoa. Ilmoituksen tulipalosta lauantai-iltana antoi vartiointiliike.

Koska välittömässä läheisyydessä ei ollut asutusta, pelastuslaitos ei joutunut määräämään ketään evakuoitumaan alueelta savunmuodostuksen takia.

Paikalla ollut Aamulehden toimittaja Tiia Lesonen kommentoi noin kello 22.30, että katolla näkyi liekkejä. Rakennuksen katolla oli ainakin kaksi nosturia, joissa on pelastajia sammuttamassa paloa. Kattoa myös purettiin laajasti. Sisältä näkyi myös liekkejä.

”Tämä on aukealla paikalla, täällä tuulee todella kovaa”, Lesonen kertoi.

Savun haju tuntui Lesosen mukaan Kolmenkulman ABC:llä asti ja savupatsas näkyi Porintielle. Paikalle oli kello 23 aikaan saapunut paljon myös ulkopuolisia seuraamaan tilannetta.

Teollisuusrakennuksen sisällä näkyy liekkejä.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen tulipalosta lauantai-iltana kello 21.49.

Teollisuusalueelta nousi sankkaa savua lauantai-iltana kello 22.30.

Teollisuusalueella Juhansuonkadulla oli illalla kello 22.30 ainakin seitsemän pelastuslaitoksen yksikköä ja kaksi ambulanssia.

Oikaisu 13.11.2022 kello 12.23: Jutussa ehti illalla olla hetken kartta, jossa lokaatiomerkki osoitti väärään kohtaan Juhansuonkatu 4:ään, kun palopaikan oikea osoite on Juhansuonkatu 11. Kartta korvattiin uudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut