Kolmostien oikaisun avaaminen on enää yhdestä laakerista kiinni – 70 miljoonan euron baana Hämeenkyrössä otetaan käyttöön lähiviikkoina

Vuoden etuajassa valmistuva väylä aiotaan avata 22. marraskuuta.

Hämeenkyrönväylä käsittää kymmenen kilometriä uutta valtatietä Kyröskosken ja Hanhijärven välillä, 11 uutta siltaa ja kolme eritasoliittymää. Osa väylää valokuvattuna 20. lokakuuta.

10.11. 14:51

Aamulehti

Kun yhteen uuden Hämeenkyrönväylän silloista saapuu ehjä laakeri Saksasta ja se asennetaan paikalleen, päästään väylä avaamaan liikenteelle. Väylävirasto tiedottaa ensi viikolla avaamisesta.

Betonisillan molempiin päihin asennettava laakeri estää sillan rikkoutumisen sen laajetessa tai supistuessa Suomessa tyypillisten lämmönvaihtelujen vuoksi.

Projektipäällikkö Akseli Nurmi Väylävirastosta kertoo, että laakerin rikkoi sillan jännitystyössä tapahtunut jonkinlainen siirtymä. ”Joskus käy näin”, hän sanoo. ”Laakeri meni korjattavaksi Saksaan, eikä sitä ole vielä saatu takaisin. Asentaminen on päivän homma.”

Kolmostien oikaisevan uuden väylän varrella on kaikkiaan 11 siltaa.

Nurmi pitää hyvänä asiana sitä, että säät ovat pysyneet leutoina rakentamisen viime metreille asti. ”Päällystykset, ajoratamerkinnät ja muut viimeistelyt on päästy tekemään leudossa säässä, mikä on niiden tekemisen ehtonakin. Ei niitä voi pakkassäässä tehdä.”

Lue lisää: Tältä näyttää pitkään odotettu Kolmostien oikaisu: pääsimme koeajamaan sen ennakkoon – 70 miljoonan euron tie valmistuu peräti vuoden etuajassa Hämeenkyröön

Ensi viikolla tarkkaa tietoa

Uusi väylä on vuoden etuajassa. ”Siinä mielessä on hyvin pullat uunissa”, apulaisjohtaja Mauri Mäkiaho Väylävirastosta sanoo.

”Ensi viikolla tiedotamme tarkasti kellonajoista ja muista asioista väylän avaamisessa”, hän kertoo.

Mäkiaho uskoo, että marraskuun hämärissä väylä otetaan vaiheittain käyttöön päiväsaikaan.

Ensi keväänä viimeistellään vielä tieympäristöt kasveineen.

Uusi väylä maksaa noin 70 miljoonaa euroa. 11 sillan lisäksi väylä käsittää kymmenen kilometriä uutta valtatietä Kyröskosken ja Hanhijärven välillä sekä kolme eritasoliittymää. Lisäksi on rakennettu noin kolme kilometriä pyöräilyn ja jalankulun väyliä sekä melusuojausta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut